4 + 1 λόγοι που τα παιδιά είναι πιο αγενή στις μέρες μας!

11:10 1/10/2019 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά είναι ευλογία αλλά μπορούν πραγματικά να σε φτάσουν στα όριά σου, ειδικά όταν είναι αγενή ή μιλούν άσχημα. Γιατί τα παιδιά είναι αγενή στις μέρες μας;

Τι μπορεί να φταίει αναρωτιέσαι… γιατί τα σύγχρονα παιδιά είναι αγενή και μιλούν άσχημα ή δρουν αντιδραστικά; Και γιατί αυτό στις προηγούμενες γενιές δεν ήταν τόσο έντονο; Στη τελική όλοι παιδιά ήμασταν κάποτε…

Πράγματα τα παιδιά είναι αγενή στη σύγχρονη εποχή και υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Γιατί τα παιδιά είναι αγενή στις μέρες μας;Έλλειψη κανονικής κοινότητας

Οι σύγχρονοι γονείς προσπαθούν πάρα πολύ

σκληρά για να είναι ανεξάρτητοι όταν πρόκειται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και θεωρούν ότι άλλοι άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν μερικές φορές υπερβαίνουν τα όρια, ακόμη κι αν πρόκειται για τους παππούδες!

Οι παλαιότερες γενιές, αντίθετα, ήξεραν ότι μια κοινότητα έπρεπε να εμπλακεί στη ζωή ενός παιδιού για να μάθουν τον σεβασμό στους ενήλικες στη ζωή, να μεγαλώσουν διαφορετικά και να αναπτύξουν συναισθηματική σχέση με τους άλλους ανθρώπους στην κοινότητα.

unsplash/Rachel Περισσότερη ανεκτικότητα

Συχνά, όταν τα παιδιά δεν συμπεριφέρονται σωστά, οι γονείς το ανέχονται επειδή είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν τι κάνουν. Θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι αφελή και αθώα κι έτσι είμαστε ανεκτικοί μαζί τους. Ωστόσο, καθώς μαθαίνουν πολύ γρήγορα, είναι σημαντικό να διορθώσουμε την κακή συμπεριφορά σύντομα κι από την αρχή, ώστε να συνειδητοποιούν τι είναι λάθος και τι όχι.

Οι πολλές… επιλογές

Παλαιότερα, τα παιδιά ήταν πολύ τυχερά αν τα άφηναν να ακούν ραδιόφωνο και ξυπνούσαν νωρίς το πρωί Σαββάτου για να βάλουν να δουν τα αγαπημένα τους cartoons. Τι συμβαίνει στις μέρες μας;; Τα παιδιά στη σύγχρονη εποχή έχουν tablet, iPods και άλλα, μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική, ταινία ή TV shows χωρίς να περιμένουν και να ανυπομονούν για κάτι.

Αυτές είναι οι φράσεις που απαγορεύεται να πεις στα παιδιά!

Οι γονείς αισθάνονται συναισθηματικά εκβιασμένοι

Τι σημαίνει αυτό θα μου πεις… Οι σύγχρονοι γονείς έχουν μάθει να επιβραβεύουν τα παιδιά τους και να εκτιμούν τις απόψεις τους. Και φυσικά αυτό δεν είναι κακό από μόνο του αλλά μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολή.

Τα παιδιά δεν θα μείνουν για πάντα παιδιά και πρέπει εκτός από προνόμια να τους δίνεις και ευθύνες. Εάν ασχολούνται με εξωσχολικές δραστηριότητες, μπορείς να τους πεις πως κάποιες πτυχές τους, όπως το να ετοιμαστούν, να φτιάξουν τη τσάντα τους, είναι δική τους ευθύνη και πρέπει εκείνα να το κάνουν.

Ζητούν όλο το χρόνο από τους γονείς

Κι αυτό είναι λογικό γιατί είναι… παιδιά. Σωστά; Τα παιδιά υποτίθεται ότι είναι το κέντρο της ζωής των γονιών τους, αλλά οι γονείς χρειάζονται επίσης, χρόνο για τον εαυτό τους. Αυτό είναι το υγιές και τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι οι γονείς έχουν ανάγκη από προσωπικό χρόνο και χώρο. Οι γονείς πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι δεν υπάρχουν μόνο για τα παιδιά τους και ότι τα παιδιά θα μάθουν ότι όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με φροντίδα και σεβασμό.

Δες και αυτό:

Η ζωή με παιδιά VS χωρίς παιδιά: Βρες τις.. ομοιότητες! (Photos)

Photo: unsplash/Ramin Talebi, Photo: unsplash/Caleb Woods

Το άρθρο 4 + 1 λόγοι που τα παιδιά είναι πιο αγενή στις μέρες μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα