Σήμερα αφιέρωσε τη μέρα σου στον παππού και τη γιαγιά σου

09:24 1/10/2019 - Πηγή: iPop

Ημέρα του παππού και της γιαγιάς σήμερα κι είναι μια καλή ευκαιρία για να τους αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο. Να πας όπως πήγαινες μικρή να φάτε όλοι μαζί, να τους πεις πόσο τους αγαπάς και να τους πάρεις μια μεγάλη αγκαλιά που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται δίπλα σου, στηρίζοντας κάθε σου επιλογή.

Αν άνοιξες σήμερα τo Google, θα είδες ότι το doodle είναι αφιερωμένο στην Ημέρα του παππού και της γιαγιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η

Οκτώβρη.

Η απόφαση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων ή αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία λήφθηκε το 1990 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στόχος της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας δεν είναι μόνο το ν’ αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.

Δες εδώ τι σημαίνει για σένα εάν μεγάλωσες με τον παππού και τη γιαγιά!

Σχετικά με την Ελλάδα, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναφέρουν ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος χρόνος σε λεπτά που διαθέτουν οι ηλικιωμένοι για να φροντίσουν τους συγγενείς τους που χρειάζονται ανάγκη κυμαίνεται από 201 λεπτά στις ηλικίες 65-74 ετών έως 318 λεπτά στις ηλικίες 75 ετών και άνω.

Από την άλλη, οι νεώτεροι άνθρωποι υπολογίστηκε ότι αφιερώνουν μόλις 50 λεπτά για να φροντίσουν τους ηλικιωμένους που τους έχουν ανάγκη.

Ο παππούς και η γιαγιά σου ήταν απ’ όταν ήσουν μικρός το στήριγμά σου, ήταν εκείνοι οι οποίοι «κάλυπταν» τις σκανταλιές σου, σε φρόντιζαν, ήταν δίπλα σου όταν έκλαιγες, αλλά ήταν δίπλα σου και σε κάθε χαρά. Κι ακόμα και τώρα που έχουν μεγαλώσει, πάντα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εσένα. Γι’ αυτό μην τους ξεχνάς. Να τους αφιερώνεις χρόνο, να τους λες κάθε μέρα πόσο τους αγαπάς και πόσο τυχερός είσαι που τους έχεις. Μια σου λέξη μπορεί να κάνει τα μάτια τους να γελάσουν!

Δες ακόμα:

Οι πιο γλυκές φωτογραφίες: Παππούδες και γιαγιάδες αγκαλιά με τα εγγόνια τους!

Photo: Freepik

Το άρθρο Σήμερα αφιέρωσε τη μέρα σου στον παππού και τη γιαγιά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα