Μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα!

20:45 30/9/2019 - Πηγή: iPop

Το μέλι είναι ένα φυσικό ελιξίριο υγείας και ομορφιάς. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να φας μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο; Ενώ οι σύγχρονοι επιστήμονες προτείνουν να μην τρώμε γλυκά ειδικά το βράδυ, σύμφωνα με τους αρχαίους Κινέζους και Ινδούς γκουρού στον τομέα της υγείας, μια κουταλιά μέλι πριν πάμε για ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι οι Κινέζοι και οι Ινδοί έχουν απόλυτο δίκιο! Αποδεικνύεται ότι το μέλι, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες τροφές και συμπληρώματα, επηρεάζει

το σώμα με διαφορετικούς τρόπους.

Δες πώς μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο θα αλλάξει το σώμα σουΣε βοηθάει να έχεις έναν καλύτερο ύπνο

Το μέλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Απελευθερώνει και προωθεί την παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον υγιή ύπνο, την ανανέωση των κυττάρων και την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πριν από τον ύπνο είναι το κλειδί για να ξεκουραστείς στα σίγουρα! Πιες ένα χαμομήλι για να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα ξεκούραστη και χαρούμενη!

Καίει το λίπος

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά μέλι καίνε 10 φορές περισσότερο λίπος απ’ αυτούς που δεν τρώνε μέλι. Προσπάθησε ν’ αντικαταστήσεις πλήρως τη ζάχαρη με μέλι και θα δεις αμέσως τη διαφορά στο σώμα σου!

Unsplash/Arwin Neil Baichoo

Δες εδώ γιατί ζαχαρώνει το μέλι και τι πρέπει να κάνεις!

Επίπεδη κοιλιά

Η Honey Diet είναι γνωστό ότι βοηθά το ανθρώπινο σώμα να χάσει κιλά, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και σοβαρές στερήσεις φαγητών. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, το μυστικό είναι κάθε βράδυ να τρως ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ενώ μπορείς να προσθέσεις και λίγο λεμόνι. Η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στην καθημερινή κατανάλωση μιας ορισμένης ποσότητας μελιού και φυσικά σε μια ισορροπημένη διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερες σαλάτες, ψητό κοτόπουλο, λαχανικά στον ατμό, φρούτα και όσπρια, και να μην ξεχνάς την κουταλιά με μέλι κάθε βράδυ!

Όχι απλώς θα χάσεις πιο γρήγορα κιλά, αλλά θα αποκτήσεις και πιο άμεσα την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι!

Αναζωογονεί το συκώτι

Η υγεία του ήπατος είναι σημαντική για ολόκληρο το σώμα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό το ζωτικό όργανο ανανεώνεται και αποκαθίσταται. Ένα μείγμα μελιού και χυμού κολοκύθας έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στο συκώτι. Πίνε αυτό το μείγμα για έναν μήνα και βοήθησε το σώμα σου να αποβάλει τις τοξίνες πιο γρήγορα.

POPSUGAR Photography / Sheila GimΕνισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι περιέχει ουσίες που χρειάζεται το σώμα. Το σκόρδο είναι επίσης ένα ισχυρό ανοσοδιεγερτικό. Συνδυασμένα, αυτά τα δύο προϊόντα έχουν υπερδύναμη ενάντια στα βακτηρίδια και τους ιούς! Μπορεί να μην σου ακούγεται τόσο ωραία ιδέα, αλλά έχει αποδειχθεί ότι λίγο λιωμένο σκόρδο μαζί με μέλι κάνει θαύματα, ενώ βοηθά επίσης στον βήχα.

Δες ακόμα:

Αυτό που πρέπει να προσθέσεις στον καφέ σου για να χάσεις βάρος!

Το άρθρο Μια κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα