Είναι «κολλημένοι» με τη Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕίναι «κολλημένοι» με τη ΘεσσαλονίκηΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 17:13

Μπορεί η Αθήνα να έχει τα θέλγητρα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, όμως οι Θεσσαλονικείς παραμένουν κολλημένοι με την πόλη τους. Παρά την οικονομική κρίση και την υψηλή ανεργία, παρά τα προβλήματα και την παραδοχή των περισσοτέρων ότι σπάνια βγαίνουν πλέον έξω για διασκέδαση σε κάποια από τα μπουζούκια ή τα μπαράκια, δεν αλλάζουν με τίποτα τη Θεσσαλονίκη! Η νύμφη του

Θερμαϊκού εξακολουθεί να μαγεύει τους κατοίκους της, καθώς τα αποτελέσματα έρευνας αποκαλύπτουν ότι έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή στην πόλη, ενώ εννέα στους δέκα δηλώνουν ότι δεν θα την άλλαζαν για την Αθήνα!


Η έρευνα της εταιρίας Interview καταγράφει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με το 2006, καθώς και τις αλλαγές που προκάλεσε η κρίση στην καθημερινότητα των κατοίκων μέσα στα οκτώ αυτά χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Θεσσαλονικιός εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένος από τη ζωή του στην πόλη σε ποσοστό 63%, ενώ το 90% αναφέρει πως δεν αλλάζει τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα. Ολα αυτά μάλιστα τη στιγμή που σύμφωνα με την έρευνα, οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάστασή τους και απαισιόδοξοι για το μέλλον των οικονομικών τους.

Διασκέδαση
Επτά στους δέκα εκτιμούν ότι το 2015 η κατάσταση είτε θα παραμείνει ίδια είτε θα χειροτερέψει, μόλις δύο στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάστασή τους και μόνο το 18% εκτιμά πως τα οικονομικά του θα βελτιωθούν το 2015. Μπορεί οι βόλτες στα ιστορικά Λαδάδικα και στα μπαράκια της παραλίας με φόντο τον Θερμαϊκό κόλπο να είναι ξακουστές σε όλη την Ελλάδα, όμως εντύπωση προκαλεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης δεν βγαίνει έξω για διασκέδαση. Οπως προκύπτει από την έρευνα, το 45% των Θεσσαλονικέων δήλωσε ότι δεν βγαίνει ποτέ έξω για διασκέδαση, οι περισσότεροι διασκεδάζουν μία έως δύο φορές τον μήνα, ενώ κάθε μέρα διασκεδάζει ένα ποσοστό μόλις 2%. Αντί για τα μπαράκια, οι μισοί πλέον διασκεδάζουν στο σπίτι με την οικογένεια και τρεις στους δέκα πηγαίνουν σε ταβέρνα για φαγητό.


Οσον αφορά τη διασκέδαση σε μπουζούκια, σύμφωνα με την έρευνα, αφορά πλέον το 3% των Θεσσαλονικέων, όταν το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 15%. Αντί για διασκέδαση εκτός σπιτιού, οι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι το έχουν... ρίξει στην τηλεόραση, αφού βλέπουν πλέον πεντέμισι ώρες την ημέρα, ενώ το 2006 έβλεπαν τρεις ώρες και πέντε λεπτά. Η οικονομική κρίση οδήγησε μοιραία στο να χαλάσει η σχέση του Θεσσαλονικιού και με το αυτοκίνητο, το οποίο παλιά δεν το αποχωριζόταν εύκολα. Το 11% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για τις μετακινήσεις του, όταν το 2006 το χρησιμοποιούσε το 28%.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα