Θεία λειτουργία στους -17 βαθμούς Κελσίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεία λειτουργία στους -17 βαθμούς ΚελσίουΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 16:59

ΔΕΝ φοβήθηκαν τους -17 βαθμούς Κελσίου οι χιονοδρόμοι και τίμησαν τον προστάτη τους όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ, στο Σέλι Ημαθίας. Στις 3 Ιανουαρίου μαζεύτηκαν στο εκκλησάκι του χιονοδρομικού κέντρου και συμμετείχαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Το εκκλησάκι χτίστηκε πριν από 17 χρόνια,

σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην τότε διοίκηση του κέντρου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας, με σκοπό να τιμηθεί ο άγιος που προστατεύει τους ανθρώπους των βουνών. «Ισως πρόκειται για το μοναδικό εκκλησάκι που υπάρχει σε χιονοδρομικό κέντρο. Κάθε χρόνο στις 3 Ιανουαρίου, που τιμάται η μνήμη του οσίου Σεραφείμ, τελείται στο εκκλησάκι θεία λειτουργία, στην οποία συμμετέχουν χιονοδρόμοι, ορειβάτες και πολλοί επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου» λέει ο Νίκος Τσιαμούρας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβατών Βέροιας.

Ο όσιος Σεραφείμ έζησε στην έρημο του Σάρωφ στη Ρωσία, μια περιοχή όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Εκεί ασκήτεψε για πολλά χρόνια και καθιερώθηκε από τότε ως προστάτης άγιος των χιονοδρόμων. Φέτος ο μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια μνημόσυνο στη μνήμη όσων μελών του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας δεν βρίσκονται στη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα