ΣΟΚ με κοριτσάκια 10, 11 και 13 ετών

COVER STORYΚύκλωμα παιδόφιλων με «δόλωμα» ανηλίκουςΣΟΚ με κοριτσάκια 10, 11 και 13 ετώνΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 16:10

Ντόμινο αποκαλύψεων προκάλεσε η εξιχνίαση μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης εκβίασης ενός 15χρονου κοριτσιού από δύο επίσης ανήλικα αγόρια, στα οποία είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες του. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

διαπίστωσε ότι κύκλωμα παιδόφιλων χρησιμοποιεί μικρά παιδιά σαν δόλωμα για τους δόλιους σκοπούς του. Μάλιστα, αποκαλύφθηκαν άλλα τρία περιστατικά με κορίτσια ακόμη μικρότερων ηλικιών, τα οποία είχαν ξεγυμνωθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους.

Αφορμή ώστε να ξεκινήσει η ευρεία έρευνα της Δίωξης ήταν η υπόθεση μιας 15χρονης από τη βόρεια Ελλάδα, την οποία εκβίαζαν δύο ανήλικοι από την Αρτα. Οπως λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» άνθρωπος που γνωρίζει την πορεία των ερευνών, «φαίνεται πως αυτή η υπόθεση είναι η "ουρά" του μεγάλου κυκλώματος που κρύβεται από πίσω». Η έρευνα για την υπόθεση της 15χρονης ξεκίνησε όταν η κοπέλα που είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες της σε δύο ανηλίκους, ηλικίας 16 και 14 ετών αντίστοιχα, έφτασε στο απροχώρητο από τον εκβιασμό που δεχόταν και αποκάλυψε στον πατέρα της τον εφιάλτη που βίωνε.

Σκληρότητα

Ο πατέρας απευθύνθηκε αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας που διέταξε την άρση του απορρήτου επικοινωνιών, ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν σε βάθος. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι δύο ανήλικοι είχαν γνωρίσει τη 15χρονη κοπέλα μέσα από το προφίλ που διατηρούσε στο facebook και στη συνέχεια κατάφεραν να την πείσουν να τους στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Ομως στη συνέχεια άρχισαν να εκβιάζουν με πρωτοφανή σκληρότητα τη 15χρονη, ζητώντας να τους στείλει νέες, πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες, με την απειλή πως θα δημοσιοποιήσουν αυτές που ήδη είχαν στα χέρια τους!

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους υπευθύνους του facebook, οι οποίοι τους παρείχαν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δύο ανήλικων αγοριών, τα οποία εντοπίστηκαν στην Αρτα. Ανδρες της υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα στις κατοικίες και στους υπολογιστές των δύο παιδιών, όπου βρέθηκαν στοιχεία που τεκμηριώνουν τον εκβιασμό που είχαν διαπράξει σε βάρος της 15χρονης. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, σε βάρος του 16χρονου και του 14χρονου φίλου του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων για την περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ασεμνες φωτογραφίες

Ομως, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων, το οποίο στρατολογεί ανήλικα αγόρια σαν λαγούς προκειμένου να προσελκύει ανήλικα κορίτσια και στη συνέχεια να τα εκβιάζει με τις γυμνές φωτογραφίες τους! Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις χθες, κατά τη διάρκεια της έρευνας για το κύκλωμα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου άσεμνες φωτογραφίες τριών ανήλικων κοριτσιών, 10, 11 και 13 ετών αντίστοιχα, τα οποία οι παιδόφιλοι είχαν «ψαρέψει» μέσα από παιδικές ιστοσελίδες για κορίτσια!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, φαίνεται πως αυτοί που κρύβονται πίσω από την αρρωστημένη «συλλογή» φωτογραφιών μικρών κοριτσιών είναι παλιοί γνώριμοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για ένα παλιό κύκλωμα παιδόφιλων, το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε ιστοσελίδες με παιδικά παιχνίδια, κυρίως σε αυτές όπου μπαίνουν κορίτσια για να ντύνουν κούκλες ή να ζωγραφίζουν και διαθέτουν «δωμάτια επικοινωνίας» μεταξύ των χρηστών, τα γνωστά chat rooms. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα επαναδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική επικράτεια και ήδη έχουν εξαπολύσει έρευνες προκειμένου να το «ξεριζώσουν» οριστικά.

Χρησιμοποιούν ακόμη και αγόρια στα chat rooms
ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ αστυνομικοί της Δίωξης διαπίστωσαν πως οι αδίστακτοι παιδόφιλοι προσελκύουν πλέον ακόμη και ανήλικα αγόρια, 14 έως και 17 ετών, ώστε να τα χρησιμοποιούν (τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους) προκειμένου να παγιδεύουν ανυποψίαστα κορίτσια μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή από τα «δωμάτια επικοινωνίας» των ιστοσελίδων με παιχνίδια για μαθήτριες.

Στη συνέχεια, το κύκλωμα εξαναγκάζει με απειλές και με διάφορα τεχνάσματα τα ανήλικα παιδιά να ξεγυμνώνονται μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους, ενώ τα μέλη του τα καταγράφουν, χωρίς εκείνα να το αντιλαμβάνονται. Ενα μέρος αυτής της σημαντικής έρευνας την οποία έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικοί έχει να κάνει και με το πού καταλήγουν αυτές οι φωτογραφίες τις οποίες εξαναγκάζονται τα παιδιά να τραβήξουν με την κάμερα του υπολογιστή τους.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως έως και το τέλος της εβδομάδας, να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος που σπέρνει εφιάλτες στα παιδιά μας και να οδηγήσουμε όλα τα μέλη του στη Δικαιοσύνη, για να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μετέχει στις έρευνες.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα