Serbia Open: Νίκη για Φονίνι, αποκλείστηκε ο Καράτσεφ

O Φάμπιο Φονίνι χρειάστηκε 86 λεπτά για να επικρατήσει του Σλοβένου και Νο164 του κόσμου, Αλιάζ Μπέντενε με 6-2, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Βελιγράδι. 

Ο Ιταλός, ο οποίος θέλει να γίνει ο τρίτος στη σειρά που κατακτά τον τίτλο, μετά από τους Σέπι (2012) και Μπερετίνι (2021), μπορεί να έκανε άσχημο ξεκίνημα χάνοντας τα πρώτα 2 games του 1ου set, ωστόσο στη συνέχεια κατέκτησε τα 6 επόμενα παίρνοντας

προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο set ήταν πιο ανταγωνιστικό με τον Φονίνι να φτάνει πρώτος σε break (4-2),  τον Μπέντενε να το παίρνει πίσω (4-3), αλλά τον Ιταλό και να “σπάει” και πάλι το service του Σλοβένου (5-3) κλείνοντας στο service του το παιχνίδι.

Στα προημιτελικά ο Φονίνι θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Όσκαρ Ότε, ο οποίος έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον περσινό φιναλίστ, Ασλάν Καράτσεφ με 6-7(4), 6-1, 6-3 μετά από περίπου 2,5 ώρες. 

Ο Νο70 του κόσμου είχε 10 άσους, σβήνοντας τα 7/8 break-points του Καράτσεφ, ο οποίος με τη σειρά του είχε 7 διπλά λάθη, ενώ δέχθηκε 5 breaks (5/13).

Μάλιστα ο Ρώσος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από το 1ο κιόλας set με τον Ότε να παίρνει προβάδισμα με 3-0, αλλά τον Καράτσεφ να επιστρέφει και χάρη σ’ ένα τεράστιο hold στο 8ο game όπου χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points, κατέκτησε το set στο tie-break.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Γερμανός κυριάρχησε και αφού ισοφάρισε σε 1-1 με ένα εύκολο 6-1 μέσα σε 34 λεπτά, στη συνέχεια κατέκτησε και το decider set παίρνοντας την πρόκριση για τους “8” του τουρνουά.

ΑΤΡ 250 SERBIA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Serbia Open: Νίκη για Φονίνι, αποκλείστηκε ο Καράτσεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα