Β' ΕΘΝΙΚΗ | Παγκόσμιο "τρίποντο" ανθρωπιάς από τον Δελή

O νεαρός αθλητής του Δούκα, ο Γιώργος -Νεκτάριος Δελής απέδειξε ότι παρά την κρίση, υπάρχουν Ελληνες που δουλεύουν, διακρίνονται , προσφέρουν και "ανέβάζουν" τη χώρα μας ψηλά.

Ο μόλις 17 ετών αθλητής του Δούκα, Γιώργος – Νεκτάριος Δελής ήταν εκείνος που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο, ώστε το βραβείο “Premio Assoluto” στα 11α Διεθνή βραβεία Guiseppe Sciacca να πάρει ο 11χρονος Κόντι ΜακΚάσλαντ. του το πανέμορφο βραβείο.

Ο Κόντι σήμερα προπονείται εντατικά για τους Παραολυμπιακούς του 2016 στο Rio και χαρούμενος για τη βράβευσή

του θέλησε να δείξει στους παρευρισκόμενους στην τελετή απονομής μέρος της προπόνησής του, αλλάζοντας τα άκρα με τα οποία περπατά σε αυτά της προπόνησης. Το κοινό τον χειροκροτούσε ασταμάτητα και με ρυθμό, όπως αρμόζει σε κάθε πρωταθλητή, εμψυχώνοντάς τον ακόμη περισσότερο.

Με αφορμή την προετοιμασία του Κόντι για του Παραολυμπιακούς του 2016, η Γενική Γραμματέας των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη παρέδωσε στονΚόντι το αιώνιο σύμβολο της νίκης, έναν κότινο, δηλώνοντας για τον συσχετισμό και τον συμβολισμό του δώρου: «Επειδή ο Κόντι θέλει να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς του Rio εμείς του παραδίδουμε τον κότινο, το σύμβολο της νίκης το οποίο το φέρνουμε από την Ελλάδα, τη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και του ευχόμαστε να είναι πάντα νικητής στη ζωή του».

Τον κότινο, ο οποίος είναι δημιουργία του κ. Γιάννη Σουβατζόγλου, τοποθέτησε στο κεφάλι του Κόντι ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης με τον μικρό να μη το αποχωρίζεται στο υπόλοιπο της βραδιάς. Ο αναπληρωτής Εκπρ. Ελλάδας Σπύρος Καραουλάνης του παρέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Ελληνικής Γραμματείας των Βραβείων.

Ακόμη μια ιδιαίτερη στιγμή στην τελετή των Βραβείων ήταν η βράβευση του 17χρονου μαθητή της Γ’ Λυκείου και πρωταθλητή του σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ΕλλάδαςΚύπρου με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Γιώργου – Νεκτάριου Δελή, με το βραβείο Κοινωνικής Ευαισθησίας κι Εθελοντισμού «Maria Grazia Balducci Rossi». Τον αθλητή βράβευσε ο πρώην μπασκετομπολίστας με σημαντικές διακρίσεις, Claudio Coldebella, ο οποίος τον συνεχάρη για το συνδυασμό επιδόσεων στον αθλητισμό και ήθους, όπως επίσης και για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του να προτείνει τον Cody McCasland ως τον απόλυτο νικητή της φετινής διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο μαθητής πρόσφερε δώρα από το σχολείο του στον μικρό Κόντι, αθλητικές φανέλες και μπλούζες με το λογότυπο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Εξέχουσες προσωπικότητες που επίσης βραβεύθηκαν στην ίδια εκδήλωση ήταν ο Αρχαιολόγος και Διευθυντής του έργου των ανασκαφών κι αναστηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρος Θέμελης με το Ειδικό Βραβείο για την Αρχαιολογία κι ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου με το Ειδικό Βραβείο Κοινωνικού Έργου για την «Κιβωτό του Κόσμου». Επίσης, Ειδικό Βραβείο Πολιτισμού απονεμήθηκε στον Καρδινάλιο Raffaele Farina, Βραβείο Κινηματογράφου και Θεάτρου στον Τούρκο ηθοποιό Murat Yildirim
Keywords
Τυχαία Θέματα