Εύκολα και άνετα, επιτέλους νίκη για ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα

Μετά από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας εύκολα στην Τούμπα τον Παναιτωλικό με 3-0 για την 10η αγωνιστική. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε το αριθμητικό πλεονέκτημα του Δικεφάλου από το 5', όταν ο Αντι αποβλήθηκε και έδωσε τη δυνατότητα στον Βιεϊρίνια να σκοράρει με πέναλτι, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την γέννηση της κόρης του. Η ομάδα του Μπόλονι, που σκαρφάλωσε στην 5η θέση με 14 βαθμούς, καθάρισε το ματς στις αρχές

της επανάληψης με εντυπωσιακά τέρματα των Παπάζογλου και Σπαντάτσιο. Ιδανικό το ντεμπούτο του 18χρονου Σταφυλίδη, που άφησε υποσχέσεις και έδωσε την ασίστ για το δεύτερο γκολ.

Αποβολή για Αντι, αφιέρωση του μπαμπά Βιεϊρίνια
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Οι θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους, απείλησαν στο 2' με τον Μπαλάφα και λίγα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του Αντι, που απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή. Ο μπαμπάς πλέον Βιεϊρίνια σκόραρε από τα έντεκα μέτρα και πανηγύρισε... αλά Μπεμπέτο. Εχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Δικέφαλος, που είχε συντριπτικά με το μέρος του την κατοχή, μετέτρεψε το ματς σε επιθετικό μονόλογο, ελέγχοντάς το απόλυτα.

Υποσχέσεις από Σταφυλίδη
Ωστόσο δεν φόρτσαρε και περιοριζόταν σε καλά, αλλά μακρινά σουτ, τα οποία εύκολα ή δύσκολα απομάκρυνε ο Μπλάζιτς, που είχε έξι επεμβάσεις. Παρότι η ομάδα του δεν έφτανε στο δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το ματς, ο Μπόλονι μάλλον θα χαμογελούσε με την εμφάνιση του 18χρονου Σταφυλίδη, που παρότι δεν είχε να αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο, είχε καλή παρουσία σκορπίζοντας στο ντεμπούτο του αισιόδοξα μηνύματα. Στη μοναδική ευκαιρία του στο α' μέρος πάντως, ο Παναιτωλικός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Μπαλάφας είχε σωστή αντίδραση.

Καθάρισε με Παπάζογλου και Σπαντάτσιο
Στις αρχές της επανάληψης ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και να ισορροπήσει, αλλά ο ΠΑΟΚ γρήγορα του έκοψε την όρεξη. Κι αυτό καθώς μέσα σε ένα τρίλεπτο σημείωσε δύο τέρματα και καθάρισε το ματς. Ο Μπλάζιτς αρχικά αρνήθηκε το γκολ από τον Σαλπιγγίδη, αλλά στο 53' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του Παπάζογλου, που μετά από ιδανική σέντρα του Σταφυλίδη έγραψε το 2-0. Το τρίτο τέρμα σημειώθηκε στο 55' με τον Σπαντάτσιο, ο οποίος με εντυπωσιακό γυριστό πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Χειροκρότημα για Θεοδωρίδη, Μουμίν
Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί και ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, ενώ ο Μπόλονι βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Αθανασιάδη, που επέστρεψε από τραυματισμό, αλλά και στον Ρομπέρ, που δεν είναι στις πρώτες επιλογές του. Παρότι ο ΠΑΟΚ έριξε στροφές, είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει ακόμα περισσότερο το υπέρ του σκορ, ωστόσο ούτε ο Αθανασιάδης, ούτε ο Σπαντάτσιο το κατάφεραν. Αξιο αναφοράς το χειροκρότημα των φίλων του ΠΑΟΚ στους δύο πρώην ασπρόμαυρους και νυν παίκτες του Παναιτωλικού, τους Θεοδωρίδη και Μουμίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα