Κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ έφεραν placements, άντληση ρευστότητας και discounts

21:39 22/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με την αγορά να πιέζεται καταρχήν από το placement της Mytilineos και το discount της πώλησης, σε συνδυασμό με τα αυξημένα κομμάτια που δόθηκαν και την άντληση ρευστότητας που επιχειρείται σε επίπεδα ικανών κερδών που έχει δώσει η αγορά, το Χρηματιστήριο Αθηνών  διόρθωσε χθες, αλλά χωρίς να χάνει καταρχήν τις στηρίξεις του και το mojo του. Η ανοδική διάσπαση είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι βραχυχρόνιες στηρίξεις δεν έχουν δοκιμασθεί.

Το πακέτο ενεργοποίησε κινήσεις άντλησης ρευστότητας, ενώ η αγορά έχει ήδη δώσει μεγάλα κέρδη και υπάρχουν

σημαντικά σχέδια και για άλλες εισηγμένες. Συνολικά θα θυμίσουμε ότι από το BusinessVoice.gr επιμείναμε, ότι η αγορά έχει ειδήσεις και κρύβει deals και τα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται σε όλες τις κεφαλαιοποιήσεις και του κλάδους.

Ενώ η Μυτιληναίος διαμορφώνει συνθήκες αύξησης της διασποράς ενόψει παράλληλης εισαγωγής σε μεγάλη αγορά, έρχονται κι άλλα deals π.χ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν την Τετάρτη και δεν ήταν μόνον τα πακέτα. Έφθασαν συνολικά τα 432 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα του placement να είναι 255,6 εκατ. ευρώ, επιπλέον πακέτα στη μετοχή αξίας 1,9 εκατ. ευρώ σε άλλες τιμές στα 36,86-37 ευρώ. Το σύνολο των πακέτων έφθασε τα 265 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα κυρίως στις Eurobank, Πειραιώς και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Έτσι η καθαρή αξία συναλλαγών χωρίς τα πακέτα προέκυψε ιδιαίτερα αυξημένη, σε συνδυασμό και με τη μεγάλη συναλλακτική κίνηση στη μετοχή της Μυτιληναίος που πλησίασε τα 55 εκατ. ευρώ μέσα από το ταμπλό και μετά την αφαίρεση των συναλλαγών με το πακέτο. Οπότε, είναι σαφές ότι η κατοχύρωση κερδών που πίεσε τον τίτλο αντικρίστηκε στα χαμηλά με αγορές από τα 36,5 ευρώ έως τα 37,3 ευρώ.

Η άντληση ρευστότητας και η κατοχύρωση κερδών επηρέασε μεγάλο μέρος της αγοράς και προέκυψε γερή διόρθωση. Από τις 10 μετοχές με το μεγαλύτερο τζίρο μόνον η Motor Oil έκλεισε ανοδικά καθώς είχε deal με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα σκαριά. Το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») ανέκαμψε κι έκλεισε θετικά όπως και η ΤΙΤΑΝ που έχει την προοπτική εισαγωγής της θυγατρικής της στη Wall. Ο Γενικός δείκτης κινήθηκε από την αρχή πτωτικά και αφού έκανε χαμηλό ημέρας στις 1.478.23 μονάδες έκλεισε με πτώση 1,09% στις 1.480.09 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,42% στις 3.590.16 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υποχώρησε στις 2.381.93 μονάδες με πτώση 0,92%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,39% στις 1.316.35 μονάδες. Μόλις 21 οι ανοδικές μετοχές και 95 αυτές που έκλεισαν με πτώση.

Keywords
Αναζητήσεις
katochyrosi-kerdon-sto-cha-eferan-placements-antlisi-refstotitas-kai-discounts.htm
Τυχαία Θέματα