Α. Πατέλης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό

20:31 22/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στάθηκε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της σταθερότητας του πολιτικού περιβάλλοντος για την ενίσχυση της οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών, σε παρέμβαση της  Export Credit Greece

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τη μακροοικονομική προοπτική της χώρας, επισήμανε τη δέσμευση της Κυβέρνησης σε μια εξωστρεφή, μεταρρυθμιστική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως το έργο της έχει αναγνωρισθεί και από φορείς στο εξωτερικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε

πως το Economist Intelligence Unit κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως τη χώρα που είχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό της περιβάλλον τα τελευταία 4 χρόνια. Πρόσθεσε, δε, πως η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γενική Γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, ανέδειξε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η διοργάνωση του Prague Club Biennial Meeting – Berne Union, από την Export Credit Greece για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η ΓΓ σημείωσε πως η Berne Union αποτελεί απόδειξη ότι οι συνέργειες λειτουργούν στο πλαίσιο των οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων (Export Credit Agencies) και πρόσθεσε πως σε ένα εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον, ο ιδιωτικός τομέας στρέφεται όλο και περισσότερο προς τις κυβερνήσεις για να διατηρήσουν ανοιχτά τα κανάλια χρηματοδότησης και να διασφαλίσουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού παραμένουν ανέπαφες.

Epis;hmane πως τα Export Credit Agencies έχουν κεντρικό ρόλο στην Αναπτυξιακή Ατζέντα. Ακόμα, η M. Μυρογιάννη υπογράμμισε την μακρά πορεία της Export Credit Greece στην ελληνική οικονομία, ενώ ανέδειξε πως με την πρόσφατη μεταρρύθμισή της για την καλύτερη υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων ενισχύεται με νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα για μια νέα εξαγωγική τροχιά.

Από την πλευρά του, ο CEO της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος, στάθηκε στην κεντρική θεματική του συνεδρίου «Synergy» και  υπογράμμισε τη σημασία των συνεργειών στην οικονομία καθώς και τη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι Οργανισμοί Εξαγωγικών Πιστώσεων στην ανάπτυξη συνεργασιών.

Keywords
Αναζητήσεις
a-patelis-to-metarrythmistiko-ergo-mas-anagnorizetai-sto-exoteriko.htm
Τυχαία Θέματα