Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ο Παλαιστίνιος ποιητής Refaat Alareer

00:56 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα έπεσε ο Παλαιστίνιος ποιητής Refaat Alareer την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια λογοτεχνική κοινότητα.

Ο Alareer είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει τη Γάζα μετά την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και μέσα από τον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) περιέγραφε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον παλαιστινιακό θύλακα – σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις, στις 4 Δεκεμβρίου,

έγραφε: «Είμαστε τυλιγμένοι σε παχιά στρώματα πυρίτιδας και τσιμέντου». Είχε όμως προκαλέσει και αντιδράσεις όταν υποστήριξε ανοιχτά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, παρομοιάζοντάς τη με την εξέγερση στο γκέτο της Βαρσοβίας, όταν Εβραίοι ξεσηκώθηκαν κατά των Ναζί.

Ο Refaat Alareer ήταν ένας από τους κύριους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Παλαιστίνιων λογοτεχνών που επιλέγουν να γράφουν τα έργα τους στα αγγλικά, προκειμένου να ενημερώσουν ανθρώπους ανά τον κόσμο για τα δεινά της Παλαιστίνης. Ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές της πρωτοβουλίας «We are not numbers», που δίνει την ευκαιρία σε Παλαιστίνιους συγγραφείς να έρθουν σε επαφή με μέντορες οι οποίοι τους βοηθούν να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους στα αγγλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα