Ολλανδία: Το αμφιλεγόμενο «μεταφραστικό λάθος» που έκανε ανάρπαστο ένα βιβλίο

00:56 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Ανάρπαστη έχει γίνει η ολλανδική έκδοση ενός βιβλίου για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω ενός αμφιλεγόμενου «μεταφραστικού λάθους». Πρόκειται για το βιβλίο Endgame του Βρετανού δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι, ο οποίος σε ένα επίμαχο σημείο αναφέρεται στα σχόλια δύο μελών της βασιλικής οικογένειας για το χρώμα που θα είχε το αγέννητο ακόμη μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι μιγάδα.

Και ενώ στην αγγλική έκδοση του βιβλίου δεν αποκαλύπτεται ποια ήταν αυτά τα δύο πρόσωπα που έκαναν τα εν λόγω

σχόλια, στην ολλανδική έκδοση φαίνεται πως κατονομάζονται ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ωστόσο, ο ίδιος ο συγγραφέας υποστηρίζει πως πρόκειται πιθανότατα για κάποιο λάθος στη μετάφραση, αφού ο ίδιος δεν έχει γράψει τα ονόματα αυτών στους οποίους αναφέρεται.

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τον εκδοτικό οίκο Xander Uitgevers να αποσύρει από την αγορά το βιβλίο, κάνοντας λόγο για «λάθος» και προαναγγέλλοντας ότι η «ορθή» έκδοση του Endgame θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η αποκάλυψη έχει εξάψει την περιέργεια πολλών, με αποτέλεσμα η (αποσυρθείσα πια) ολλανδική έκδοση να είναι περιζήτητη και να πωλείται στο διαδίκτυο ακόμα και σε τιμές που προσεγγίζουν τα 200 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδία,ollandia