Συλλογικό έργο: «Βιώσιμη επιχειρηματικότητα»

00:56 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Το βιβλίο Βιώσιμη επιχειρηματικότητα, που συνυπογράφουν οι Νικόλαος Αποστολόπουλος, Αντώνης Ζαΐρης, Παναγιώτης Λιαργκόβας και Γιώργος Σταμάτης, και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κριτική, αποτελεί στην κυριολεξία έναν πρακτικό και πολύ εύχρηστο οδηγό της νέας βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Χωρίζεται σε έξι ενότητες, που αφορούν τις απαραίτητες ατομικές δεξιότητες των στελεχών της επιχείρησης, το σύγχρονο μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, την προετοιμασία και οργάνωση της επιχείρησης, το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, την επιχείρηση του μέλλοντος και, τέλος, ένα ολιστικό

σύστημα ελέγχου των επιχειρηματικών δράσεων.

Στόχος του βιβλίου είναι να ωθήσει τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τα στελέχη τους, όπως και τους ίδιους τους φοιτητές, που αυτονόητα αποτελούν το φυτώριο της νέας βιώσιμης επιχειρηματικότητας, σε κατευθύνσεις όπως:

Πρώτον, να επιδιώκουν τις δημιουργικές αλλαγές ως κυρίαρχο στοιχείο υγιούς ανάπτυξης, ακολουθώντας ηθικές αρχές και αξίες απέναντι στους εργαζόμενους στην επιχείρηση, στους καταναλωτές και την ίδια την κοινωνία.

Δεύτερον, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.

{jb_quote} Αποτελεί στην κυριολεξία έναν πρακτικό και πολύ εύχρηστο οδηγό της νέας βιώσιμης επιχειρηματικότητας. {/jb_quote}

Τρίτον, να αξιοποιούν κίνητρα και προγράμματα που στηρίζουν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στο νέο μοντέλο παραγωγής.

Τέταρτον, να ευαισθητοποιηθούν στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που αφήνουν το μικρότερο δυνατόν αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πέμπτον, τέλος, να οραματιστούν το πώς θα είναι η μελλοντική επιχείρηση μέσα στο νέο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, υιοθετώντας μεθόδους επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, εξοικονόμησης ενέργειας και εισαγωγής τεχνολογιών φιλικών στο περιβάλλον.

Βιώσιμη επιχειρηματικότητα
Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης
Συλλογικό έργο
Νικόλαος Αποστολόπουλος, Αντώνης Ζαΐρης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Γιώργος Σταμάτης
Εκδόσεις Κριτική
σ. 304
ISBN: 978-960-979-460-2
Τιμή: 20,00€

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλογικό, Βιώσιμη,syllogiko, viosimi