Η Χιλή τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2027

00:56 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Μετά την Ιταλία το 2024, τις Φιλιππίνες το 2025 και την Τσεχία το 2026, τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2027 θα είναι η Χιλή, όπως ανακοίνωσε από την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Frankfurter Buchmesse, Juergen Boos.

Πρόκειται για την τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που τιμάται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Είχαν προηγηθεί το Μεξικό (1992), η Βραζιλία (1994, 2013)

και η Αργεντινή (2010), ενώ το 1976 τιμώμενη ήταν ολόκληρη η Λατινική Αμερική.

«Πραγματικά ανυπομονώ να γίνει η Χιλή τιμώμενη χώρα της Έκθεσης. Όχι μόνο θα μάθουμε περισσότερα για τη ζωντανή και νεανική εκδοτική σκηνή της Χιλής και θα ανακαλύψουμε νέες λογοτεχνικές φωνές, αλλά και θα εμβαθύνουμε στους λογοτεχνικούς κόσμους διάσημων συγγραφέων όπως ο Πάμπλο Νερούδα, η Ιζαμπέλ Αλιέντε και ο Ρομπέρτο Μπολάνιο», δήλωσε ο Juergen Boos, συμπληρώνοντας: «Όσοι έχουν ήδη ταξιδέψει στη Χιλή θα είναι εξοικειωμένοι με τον μαγευτικό, πλατύ και καθαρό, γεμάτο αστέρια ουρανό, όπως μπορούμε να τον δούμε πάνω από την έρημο Ατακάμα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η τιμώμενη χώρα θα φέρει αυτή την εικόνα, δείχνοντάς μας πώς ο ουρανός και τα αστέρια λένε τις δικές τους ιστορίες, επηρεάζουν και μπορούν να συνδεθούν με τη δημιουργικότητα και τη λογοτεχνία της Χιλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιλή, Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, Φρανκφούρτης, 2027,chili, diethnous ekthesis vivliou, frankfourtis, 2027