Μήνυμα θηλασμού από χίλιες μαμάδες στο Ζάππειο

Μήνυμα θηλασμού από χίλιες μαμάδες στο Ζάππειο06.11.2017Πρόσωπα

Γέμισε η Θεσσαλονίκη από... κλάματα και γέλια

Περισσότερες από 1.000 μητέρες από όλες τις περιοχές της Αττικής συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Ζάππειο, για να περάσουν το δικό τους μήνυμα υπέρ του θηλασμού. Οι μητέρες που θήλασαν τα μωρά τους μπροστά από το εμβληματικό κτίριο συμμετείχαν στον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας

Μητρικού Θηλασμού.

Σε δηλώσεις τους, οι υπεύθυνοι του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, που διοργάνωσαν την εκδήλωση, τόνισαν πως σκοπός τους είναι να προωθήσουν και να ενθαρρύνουν τον μητρικό θηλασμό όχι μόνο μέσα από τα φυλλάδια ή τις ομιλίες, αλλά έμπρακτα, ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ έγιναν και συζητήσεις σχετικά με τις πρώτες επαφές των μαμάδων με τα βρέφη τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο τον Οκτώβριο όσο και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε δημόσιος θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Απώτερος στόχος είναι να περάσει το μήνυμα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται να θηλάζουν τα παιδιά τους και να προτιμούν τον φυσικό τρόπο διατροφής από την αγορά σκευασμάτων.

Παρόμοιο σκηνικό δημιουργήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, καθώς περισσότερες από 600 μητέρες θήλασαν ταυτόχρονα τα μωρά τους έξω από το Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Μάλιστα, ο χώρος γέμισε μπαλόνια και μωρουδιακά γέλια και κλάματα, που έδωσαν στη δράση μια ξεχωριστή νότα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν δράσεις για τα μικρά παιδιά, ενώ μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν γλυκά, ζαχαρωτά, καραμέλες, χυμούς και άλλα εδέσματα που πρόσφερε το Δίκτυο Εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1992 έχει καθιερωθεί διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από τη WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή γιορτάζεται από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα