Δίωξη για μίζες στον Λεων. Μπόμπολα

Δίωξη για μίζες στον Λεων. Μπόμπολα04.11.2017Δικαστικά

Ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται για κακουργηματική δωροδοκία υπαλλήλων για την υπόθεση του ΧΥΤΑ στην Πάφο

Βαριές κατηγορίες για δωροδοκία υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζει πλέον ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας και ακόμη δύο πρόσωπα που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ

(ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

Η δίωξη αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί στην Κύπρο αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Σε βάρος του κ. Μπόμπολα είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές. Το Συμβούλιο Εφετών, ωστόσο, τον Μάιο του 2016 είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου, θεωρώντας ότι, αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ. Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές άρχισε αμέσως μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο και κατέληξε στη δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Η δικογραφία στηρίχθηκε (και) στην κατάθεση του Αθ. Κατρή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας την περίοδο 2002-2013. Ο Κατρής στην κατάθεσή του αμέσως μετά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε ότι «μίζες δίνονταν σε δημάρχους και αξιωματούχους στην Κύπρο μόνο με έγκριση Μπόμπολα». Η συγκεκριμένη αναφορά ακούστηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, στο οποίο παρουσιάστηκε ο Αθ. Κατρής. Φέρεται ότι ανέφερε ακόμη ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο Λεωνίδας Μπόμπολας ήταν παρών όταν δόθηκαν χρήματα ως μίζες.

Τι απαντά ο ίδιος

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας απάντησε στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του μέσω γραπτής ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει «οιαδήποτε αξιόποινη πράξη». Αναλυτικά, ο Λεωνίδας Μπόμπολας αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Πληροφορήθηκα διά του Τύπου την άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη σύμφωνα με την ποινική δικονομία, για υπόθεση που σχετίζεται με παλαιότερο αίτημα των κυπριακών Αρχών προς την Ελλάδα για την παράδοσή μου στο πλαίσιο της διενεργούμενης τότε ανακρίσεως στην Κύπρο.

Το αίτημα, ως γνωστόν, απορρίφθηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Εχω εκθέσει τις απόψεις μου για την υπόθεση αυτή στις αρμόδιες ελληνικές δικαστικές Αρχές και εναντίον μου έως σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οποιοδήποτε αδίκημα. Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών, στο έργο των οποίων ευχαρίστως θα συμβάλω. Με την παρούσα δηλώνω απερίφραστα ότι δεν έχω διαπράξει οιαδήποτε αξιόποινη πράξη και πασίδηλα εκφράζω την ισχυρή πεποίθησή μου ότι τούτο θα αποδειχθεί και από τη σχετική ακροαματική διαδικασία, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο κράτος δικαίου και στην ανεξάρτητη και αμερόληπτη ελληνική Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα