ΙΣΑ: «Ο Πολάκης να αποδείξει ότι το 80% τα παίρνει»

ΙΣΑ: «Ο Πολάκης να αποδείξει ότι το 80% τα παίρνει» 06.11.2017Υγεία

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια» εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και τον καλεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

Ο κ. Πολάκης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το

20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα».

«Αδικη επίθεση»

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον αναπληρωτή υπουργό να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, «οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα, και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατούν, κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ακόμη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις και έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει».

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το «φακελάκι» και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα