Iστορίες από το Gameathlon 2014

Ιούλιος, Αθήνα, μεσημέρι. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία κατευθύνεται στις παραλίες, ξεκινάμε για τη Μασσαλίας. Προορισμός, Hellenic American College για το τριήμερο Gameathlon 2014.

Η πρώτη εντύπωση χωρίς αμφιβολία ήταν η αφοσίωση των διοργανωτών για την αξιοποίηση όλων των χώρων του κτιρίου. Από κέντρο γνώσης, κάθε γωνία και κάθε αίθουσα είχε μεταμορφωθεί σε

gaming station. Ξεκινώντας από κονσόλες στο ισόγειο μέχρι PC gaming stations στον πέμπτο όροφο, υπήρχε κάτι για τον κάθε gamer, ακόμα και χώρος για επιτραπέζια, βαφή φιγούρων, κτλ. Τα event έδιναν κι έπαιρναν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, από τουρνουά Starcraft 2, Halo 4 και FIFA 14 μέχρι έναν φανταστικό διαγωνισμό cosplay. Αξίζει να αναφερθούμε στην «σύναξη» Ελλήνων gaming Youtubers που έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό, καθώς και την παρουσία gaming celebrities, όπως για παράδειγμα του διάσημου καναδού Kripparian, του γνωστού game-streamer που αναλύει όσο κανείς άλλος τα games που παίζει. Για τους δεινόσαυρους του gaming, μια αίθουσα είχε στημένα αρκετά ρετρό μηχανήματα, κονσόλες και καμπίνες (προσφορά του retrocomputers.gr).

Η νέα γενιά gamers είναι εδώ.

Την ημέρα που επισκεφθήκαμε το HAC, ο κόσμος ήταν πολύς, κυρίως νεαρής ηλικίας. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ο όγκος του κόσμου που βρέθηκε στην εκδήλωση για δύο λόγους. Από μια οπτική η παρουσία και το ενδιαφέρον μέσα στο κατακαλόκαιρο για το χώρο του gaming είναι πολύ ενθαρρυντική για το μέλλον. Από την άλλη, ενώ υπήρχαν έτοιμα gaming stations για κάθε γούστο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τα αξιοποιήσουμε. Η παρουσία Watchdogs station για παράδειγμα μας άνοιξε την όρεξη αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατο να «εκφράσουμε τις απόψεις μας» στην κονσόλα χωρίς να πέσει ξύλο με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Ίσως ένας μεγαλύτερος χώρος να βοηθούσε ή κάποια επόπτευση της ροής, ώστε να μπορεί να ασχοληθεί κάποιος περαστικός.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το event που έστησε το CowboyTV ήταν αρκετά επιτυχημένο αν σκεφτεί κανείς το… «ακατάλληλον της ώρας», Ιούλιος γαρ. Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη, σε σημείο να δημιουργείται το αδιαχώρητο, ειδικά από εκπροσώπους της νέας γενιάς. Αυτό που θα κρατήσουμε από το Gameathlon είναι ότι η νέα «φουρνιά» gamers είναι εδώ, είναι πολλοί και είναι διψασμένοι για gaming. Καλό καλοκαιρι, παιδιά!

The post Iστορίες από το Gameathlon 2014 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα