Transformers: Rise of the Dark Spark

Με τα «αδειοδοτημένα» παιχνίδια των πρόσφατων ταινιών να μην είχαν την αναμενόμενη επιτυχία, η βιομηχανία του gaming στράφηκε προς την παλιά καλή δοκιμασμένη λύση της ελεύθερης έκφρασης. Όντως, τόσο το War for Cybertron του 2010, όσο και το Fall of Cybertron του 2012, ήταν τα καλύτερα παιχνίδια του Transformers franchise που είδαμε ποτέ. Με χαρά λοιπόν διαπιστώσαμε ότι το Transformers:

Rise of the Dark Spark προσφέρει το ίδιο υψηλό επίπεδο interactive εμπειρίας με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

Υπόθεση

Χρονολογικά, το σενάριο του παιχνιδιού τοποθετείται πριν από το Fall of Cybertron και μετά από την ταινία Age of Extinction. Το Dark Spark είναι η «σκοτεινή» εκδοχή της ενέργειας που τροφοδοτεί το Matrix of Leadership, το οποίο βρίσκεται -κυριολεκτικά- στην καρδιά του Optimus Prime. Ενώ το Matrix αποτελεί μία πηγή σοφίας, το Spark δίνει στον κάτοχο του τη δύναμη να ταξιδέψει ακόμα και στο χρόνο. Έτσι ο Megatron έχει σκοπό ζωής να το βρει πρώτος. Αντίθετα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, εδώ αν και το μεγαλύτερο μέρος εξελίσσεται στον Cybertron, θα παίξετε και λίγα επίπεδα στη Γη. Συγκεκριμένα δεν ισχύει απόλυτα ο κανόνας της «αδειοδότησης» που αναφέραμε παραπάνω, καθώς θα χειριστείτε τον Bumblebee και τον Grimlock, αρχηγό των Dinobots, σχεδιασμένους σύμφωνα με το όραμα του σκηνοθέτη Michael Bay.

More than meets the eye

Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών έχει αρκετά θετικά στοιχεία, με τα οποία κέρδισε επάξια υψηλές βαθμολογίες, όμως εμείς υποστηρίζουμε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η πιστή υλοποίηση των Transformers, στην οικία μορφή που αρχικά γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Συγκεκριμένα η Activision έχει ακολουθήσει τη λογική του πιλοτικού επεισοδίου της σειράς των ‘80s. Δηλαδή ως ρομπότ οι χαρακτήρες είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι από την original τηλεοπτική σειρά, αλλά ως οχήματα έχουν μία ελαφρώς εξωτική σχεδίαση, αφού δεν έχουν ταξιδέψει ακόμα στον πλανήτη μας για να μάθουν πως μοιάζουν τα γήινα αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Μάλιστα στο Rise of the Dark Spark ελέγχετε για πρώτη φορά και έναν Insecticon, τον Sharpshot (Shrapnel στην τηλεοπτική σειρά). Αυτός μεταμορφώνεται σε ένα μηχανικό φτερωτό σκαθάρι, και πρόκειται ίσως για την πιο διασκεδαστική μεταμόρφωση του παιχνιδιού!

Gameplay

Όπως το Fall of Cybertron, και αντίθετα από το War of Cybertron, το Rise of the Dark Spark δεν προσφέρει δύο ξεχωριστές single player campaigns (Autobots / Decepticons), αλλά μία ενιαία, με διαδοχικό έλεγχο χαρακτήρων από τα δύο στρατόπεδα. Συνήθως στην αρχική περιοχή κάθε πίστας, αλλά και σε διάφορα σημεία της αργότερα, έχετε την επιλογή να ορίζετε το loadout των όπλων σας, με αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ μάχης σας. Τα loadouts προσφέρουν ένα βασικό και ένα ισχυρό όπλο, όπως επίσης techs (bonus buffs), hacks (ποινές για αυξημένη δυσκολία αλλά μεγαλύτερες ανταμοιβές), και φυσικά αναλώσιμα αντικείμενα, όπως π.χ. energon cubes για αναπλήρωση της υγείας σας. Προοδεύοντας στις αποστολές, αλλά και ολοκληρώνοντας διάφορες προκλήσεις, όπως π.χ. να σκοτώσετε 100 εχθρούς με ένα συγκεκριμένο τύπο όπλου, ξεκλειδώνετε περισσότερα όπλα, techs, hacks και αντικείμενα.

Επίσης με αυτό τον τρόπο ξεκλειδώνετε μία πλειάδα χαρακτήρων τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο multiplayer, και οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα playable στο single player. Το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού ονομάζεται Escalation, και προσφέρει ένα roster μέχρι και 40 playable χαρακτήρων! Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία απελευθερωτική interactive εμπειρία, που σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε δυνατά gauntlets μαζί με άλλους Transformers fans, σε όλο τον κόσμο. Εκπληκτικά ευέλικτος είναι και ο έλεγχος των οχημάτων, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, κάνοντας τη μάχη ακόμα πιο εντυπωσιακή. Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στον κατά τα άλλα πολύ καλό χειρισμό, ήταν η εντολή μεταμόρφωσης, στην οποία για κάποιο λόγο το παιχνίδι δεν ανταποκρίνεται όσο άμεσα θα έπρεπε.

Γραφικά & ήχος

Όταν ένα παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με βάση δύο κορυφαία ονόματα στις μηχανές γραφικών, την Unreal Engine 3 και τη Havok, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό. Τα textures είναι απολύτως διακριτά και εμπλουτισμένα με πάμπολλες λεπτομέρειες, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο την πολυπλοκότητα των Transformers. Τα δε particle effects, τόσο από τα ενεργειακά όπλα, όσο και από τις εκρήξεις των projectiles, είναι λαμπερά και εκτενή, με το αποτέλεσμα να μεταφράζεται σε χορταστικές μάχες. Το ίδιο δυνατά είναι και τα ηχητικά εφέ που συνοδεύουν τα όπλα, τις μηχανικές κινήσεις των ρομπότ, κτλ. Ιδιαίτερα ευχάριστος είναι ο ήχος των μεταμορφώσεων, που προέρχεται απ’ευθείας από την original TV series, και θα σας ταξιδέψει 30 χρόνια πριν, στη χρυσή εποχή του franchise! Όσο για τα περιβάλλοντα, αν και τα γήινα επίπεδα είναι μάλλον αδιάφορα, οι μηχανικές περιοχές του Cybertron είναι μεγαλεπήβολες και εντυπωσιακές.

The post Transformers: Rise of the Dark Spark appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα