5 games για το Καλοκαίρι!

Ο Ιούλιος μπήκε, ο ήλιος καίει και οι παραλίες βρίσκονται μόνο στην τηλεόραση και στα περιοδικά. Οι διακοπές ακόμα αργούν για τους κοινούς θνητούς, ενώ πολλοί έχουν σβησμένη τη λέξη αυτή από το λεξικό τους. Όσοι διαβάζετε αυτή τη στιγμή από το τάμπλετ ή το κινητό σας σε κάποια ξαπλώστρα στην άμμο, να φύγετε και να πάτε να ρίξετε καμιά βουτιά. Τα ακόλουθα παιχνίδια είναι αφιερωμένα σ’εκείνους που το μοναδικό μπάνιο τους είναι αυτό της μπανιέρας.

Dead Island. (PC,PS3,X360)

Μπανόι, Παπούα Νέα

Γουινέα. Ίσως να δυσκολευτείτε να κλείσετε ξενοδοχείο για το συγκεκριμένο νησί φέτος (υποθέτω πως όχι λόγω 100% πληρότητας), αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε, γι’αυτό υπάρχει το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι. Αν και μεταξύ μας, εγώ δεν θα πήγαινα εκεί φέτος ακόμα και να κέρδιζα τα εισιτήρια σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο, φυσικά, για εχθρ- *αχεμ* , φίλους και γνωστούς σας.

Στο Dead Island λοιπόν η καλοκαιρινή αυτή εξόρμηση σας θα είναι λίγο πιο περιπετειώδης από ότι σίγουρα περιμένατε. Καρχαρίες μπορεί να μην έχει όσους φαντάζεστε, μην αγχώνεστε όμως, υπάρχουν εκαντοντάδες εναλλακτικές στη στεριά πρόθυμες να τσιμπήσουν έναν μεζέ. Από εσάς και την παρέα σας. Παρέα με τρεις άλλους φίλους ή φίλες σας μπορείτε να εξερευνήσετε το φιλικότατο, κατά τα άλλα, αυτό νησί. Όταν λέμε φιλικό, ε, δεν είναι και σαν την Κρήτη, αλλά οι ζωντανοί τουλάχιστον θα προτιμήσουν να σας βοηθήσουν από το να σας πυροβολήσουν. Τις περισσότερες φορές. Μάλλον.

Lost in Blue: Shipwrecked (Wii)

Το Lost μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια να έχει τελειώσει… μην τολμήσετε όμως να αναφέρετε το τίτλο της σειράς σε (πρώην;) φαν της. Ειδικά αν συμπαθείτε το άτομο, είναι προτιμότερος ένας διάλογος για την πολιτική, το χρηματιστήριο και τη θρησκεία ταυτόχρονα. Παρεπιμπτοντως, πηγές μου αναφέρουν ότι θα φορεθούν πολύ φέτος τα μπικίνι, χρησιμοποιήστε το για να διασώσετε τη φιλία σας. Πρέπει, λοιπόν, να είστε γρήγοροι όταν αναφέρεστε στον τίτλο του παιχνιδιού, ώστε να μην παρεκτραπεί η συζήτηση. Στο Lost in Blue Shipwrecked βρίσκεστε χαμένοι στο βαθύ γαλάζιο όταν το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο βρισκόσασταν πήγε για ψάρεμα στα βαθιά. Ακατοίκητο(;) νησί, με μοναδική παρέα σας μια μαϊμουδίτσα για κατοικίδιο. Στη συνέχεια στην παρέα σας θα προστεθεί μια κοπελιά με το κατοικίδιο σκυλάκι της και μαζί θα προσπαθήσετε να επιβιώσετε από τους κινδύνους της φύσης. Ομολογείστε το, ακούγεται καλύτερο από τις περσινές διακοπές σας.

Οι ικανότητες που αναπτύξατε τα παλιά τα χρόνια στους προσκόπους είναι σίγουρο πως θα φανούν χρήσιμες. Αν δεν κάνατε προσκόπους ξεκινήστε να γράψετε ένα τεράστιο “HELP” στην άμμο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν και μεταξύ μας πόσο δύσκολο να’ναι να ανάψεις μια φωτιά; Απλά κοπανάς δυο πέτρες μεταξύ τους… Ξέρει κανείς αν βγαίνει το Ευαγγέλιο σε αδιάβροχη έκδοση;

Endless Ocean (Wii)

Κάθε καλοκαίρι πηγαίνετε για ψαροντούφεκο; Φοράτε τη στολή κατάδυσης πιο συχνά και από τις πυτζάμες σας; Μπορείτε να ξεχωρίσετε τον λούτσο από τη τσιπούρα; Ούτε εγώ.

Με το Endless Ocean μπορείτε επιτέλους να εξερευνήσετε τον ωκεανό χωρίς να φοβάστε τους επικίνδυνους, πραγματικούς καρχαρίες της μεσογείου. Πηγές μου, οι ίδιες με τα μπικίνι, λέμε πως βρίσκονται σε έξαρση τελευταία. Το παιχνίδι γίνεται πολλές φορές πιο ζωντανό αν έχετε διαβάσει τις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Με τη φιάλη οξυγόνου για πυρομαχικά και τη στολή κατάδυσης για πανοπλία βρίσκεστε μόνοι σας σε έναν κόσμο πιο άγνωστο και από το διάστημα. Οι ανακαλύψεις σας αμφιβάλλω αν θα σας βγάλουν στα πρωτοσέλιδα ή θα σας κερδίσουν μια θέση στη NASA, κανείς όμως δε μπορεί να σας σταματήσει από το να ονειρεύεστε.

Sims 3 Island Paradise (PC)

Τι καλύτερος τρόπος να (μην) πάτε διακοπές από το να παίξετε τον πιο γνωστό προσομοιωτή πραγματικότητας. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα κακόμοιρα τα Sims μαγείρευαν, έπλεναν, σκούπιζαν, δούλευαν, μεγάλωναν Simsόπουλα υπό τις διαταγές σας. Καιρός λοιπόν για λίγη ξεκούραση, καιρός για διακοπές. Καιρός για Μύκονο και Σαντορίνη.

Στο παραδεισένιο αυτό νησί που (δεν) θα πάτε βρίσκονται όλες οι ασχολίες που περιμένατε από ένα ριζόρτ. Ομολογουμένως είναι αρκετά πιο οργανωμένο από αυτό του Banoi και θέλω να πιστεύω ότι οι εικονικοί σας χαρακτήρες θα επιστρέψουν ολόκληροι από κει. Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω βέβαια. Αν από την άλλη, όμως, παίζετε Sims όπως εγώ, νομίζω δε χρειάζεται να τα στείλετε μέχρι το Banoi για να δουν τα ραδίκια ανάποδα. Ευκαιρίες για… ατυχήματα, θα υπάρξουν πολλές. Βάλτε κάποιο «Βλέπω το θάνατο σου» να παίζει στην τηλεόραση και με λίγη φαντασία και εξάσκηση θα κάνετε παπάδες. Αν δεν κάνετε θα τους χρειαστείτε σίγουρα.

Go Vacation (Wii)

Η απόλυτη εμπειρία διακοπών βρίσκεται μπροστά σας. Πολλοί θα σας πουν ότι έρχεται δεύτερη μόνο από την πραγματική. Θα διαφωνήσω. Είναι οι οικονομικότερες διακοπές που μπορείτε να κάνετε. Εκτός αν οι διακοπές σας αποτελούνται από τον αγαπημένο μου συνδυασμό παγκάκι-πασατέμπο-συντριβάνι. Αμφιβάλλω αν είστε σκληροπυρηνικοί σαν εμένα, όμως.

Στο Go Vacation το σίγουρο είναι ότι θα κουραστείτε περισσότερο απ’ότι στις κανονικές σας διακοπές. Ίσως και από τη χειμερινή καθημερινότητά σας. Εδώ δεν θα πάτε ούτε να εξερευνήσετε ούτε να κυνηγήσετε φαλαινίτσες, σκυλοψαράκια, τσούχτρες και άλλα άκακα ζωντανά. Εδώ ήρθατε για την προετοιμασία σας για τους Ολυμπιακούς. Στο παιχνίδι θα βρείτε δεκάδες δραστηριότητες, όχι αποκλειστικά καλοκαιρινές. Δυστυχώς απουσιάζουν τα εθνικά μας σπορς, καλοκαιρινό και χειμερινό αντίστοιχα: Οι ρακέτες και το τάβλι. Ένα παράπτωμα που θα το συγχωρήσουμε μιας και είμαστε τόσο έμπειροι και ικανοί στα αθλήματα αυτά όπου ένα βιντεοπαιχνίδι βασισμένο πάνω τους δε θα είχε καμία απολύτως πρόκληση.

Αν ακόμα δε ξέρετε ποια είναι τα καλοκαιρινά hits, αν ακόμα ο φραπές δεν έχει αντικατασταθεί από το φρέντο, αν ακόμα το μαγιό και τα μπρατσάκια βρίσκονται στο πατάρι και το αντηλιακό αποτελεί το μπουκαλάκι που ακόμα να θυμηθείτε πως βρεθηκε στο συρτάρι, αυτά τα παιχνίδια είναι αφιερωμένα σε εσάς. Αν αντίθετα βρίσκεστε αλειμμένοι στο λάδι, τα κύματα χτυπούν απαλά στα πόδια σας και ο αέρας μυρίζει θάλασσα, είμαστε σίγουροι πως ζηλεύετε.

The post 5 games για το Καλοκαίρι! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα