Q*bert Steam reboot! Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά!

Το Q*bert θεωρείται ένας από τους πιο κλασικούς και αγαπημένους τίτλους της χρυσής εποχής των arcades. Το 1982 που ως γνωστόν το gaming δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή μορφή του, η Gottlieb, μία εταιρεία κατασκευής pinballs δημιούργησε (στα coin-op) ένα διασκεδαστικό isometric puzzle platform, το οποίο πραγματικά αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο arcade game της εποχής.

Το Q*bert ήταν πολύ

ιδιαίτερο για τα δεδομένα της εποχής του, καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης έπρεπε να αλλάξει με τον χαρακτήρα του το χρώμα των τετραγώνων μία πυραμίδας, πηδώντας πολύ απλά από το ένα τετράγωνο στο άλλο και αποφεύγοντας τα τυχόν εμπόδια ή τους εχθρούς που θα επιχειρούσαν να φράξουν το δρόμο του. Έκτοτε το Q*bert γνώρισε αρκετές συνέχειες και έκανε την εμφάνιση του σε δεκάδες συστήματα (προσωπικούς υπολογιστές και κονσόλες) και με αργά αλλά σταθερά βήματα μπήκε στο πάνθεον των πιο αναγνωρίσιμων και αγαπημένων τίτλων όλων των εποχών. Πρόσφατα, η Gonzo Games σε συνεργασία με την Sideline Amusements και τη Sony (η οποία κατέχει τα δικαιώματα του τίτλου), αποφάσισαν να αναβιώσουν το μύθο του ιστορικού Q*bert. Το εν λόγω reboot που θα κυκλοφορήσει μέσω του Steam θα στοιχίζει 5 δολάρια και θα διαθέτει δύο game modes: Το ένα θα είναι το κλασικό (όπως αυτό που υπήρχε στα coin-ops) και το άλλο θα είναι μία πιο σύγχρονη έκδοση με 3D γραφικά, νέα levels, εχθρούς και νέους playable characters.

Το reboot του Q*bert αρχικά θα κυκλοφορήσει σε PC, όμως πολύ σύντομα αναμένονται και οι εκδόσεις για tablets και smartphones. Αναμφίβολα, ακόμη και εάν δεν σας αρέσει γιατί μπορεί να βρίσκετε το gameplay του βαρετό, ωστόσο πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία για να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα κομμάτι της ιστορίας του gaming.

The post Q*bert Steam reboot! Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα