ΣτΕ: Καμία πολεοδομική εξαίρεση στα στρατιωτικά έργα

Τα στρατιωτικά έργα και οι κατασκευές δεν μπορούν να εξαιρούνται από τις ισχύουσες για όλους πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με αυτή την απόφαση το ΣτΕ έβαλε και τυπικά τέλος σε μια δικαστική εκκρεμότητα ετών που αφορούσε την κατασκευή δυο διαμερισματικών συκροτημάτων εντός του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας στη περιοχή του Καρέα Υμηττού.

Να

σημειωθεί ότι η κατασκευή των συγκροτημάτων είχε «παγώσει» από 15 Σεπτεμβρίου 2009 με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μετά απο προσφυγή του Δήμου Βύρωνα και του Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού καθώς το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ βρίσκεται εντός της β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι παράνομη η κατασκευή των δύο οικιστικών συγκροτημάτων, αφού στην περιοχή απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Με αυτή την απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε την κατασκευτή των διαμερισμάτων που προρίζονταν για άγαμες και έγγαμες ολιγομελείς οικογένειες των στρατιωτικών.

The post ΣτΕ: Καμία πολεοδομική εξαίρεση στα στρατιωτικά έργα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα