Πρόταση Κασιδιάρη για προκαταρκτική επιτροπή κατά Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια

Τη σύμπραξη βουλευτών για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής ζητάει ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

«Καταθέτω πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής με μοναδικό στόχο να

αποκαλυφθεί η αλήθεια» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια για «κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος», ενώ ζητά να διερευνηθεί αν υπάρχει και θέμα για εσχάτη προδοσία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι μοναδικό στόχο έχει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος από τον πρωθυπουργό και τους δυο υπουργούς, ενώ ζήτησε τη σύμπραξη των βουλευτών σε αυτή την πρόταση την όποια χαρακτήρισε ακομμάτιστη, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής απαιτούνται 30 βουλευτικές υπογραφές.

Ανέφερε επίσης, ότι «ειδικοί νομικοί» έχουν συντάξει πρόταση για προανακριτική επιτροπή η οποία θα είναι «ακομμάτιστη» και θα ερευνήσει διεξοδικά αν τα ανωτέρω πολιτικά πρόσωπα έχουν διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας και έσχατης προδοσίας.

Ενώ αναφερόμενος στης διώξεις και τις προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών τόνισε ότι είναι προϊόν κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Πρόταση Κασιδιάρη για προκαταρκτική επιτροπή κατά Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα