Φωτογραφικό υλικό από τον βασανισμό του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας

Φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει και αποδεικνύει τον μοιραίο βασανισμό του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από το εσωτερικό κύκλωμα του σωφρονιστικού ιδρύματος και τις φέρνει στο φως της δημοσιότητας το tovima.gr.

Πιο συγκεκριμένα, στις επτά αυτές φωτογραφίες βλέπουμε αρχικά τον 42χρονο στις πρώτες στιγμές της εισόδου του στις φυλακές Νιγρίτας, περιτριγυρισμένο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους,

οι οποίοι, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, τον «υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις». Ανάμεσα σε αυτούς διακρίνεται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας.

Αρχικά ο Ιλία Καρέλι ωθείται στις 3.45 της 27ης Μαρτίου στο δωμάτιο υποδοχής και 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον τραβούν σχεδόν γυμνό και κακοποιημένο προς το κελί, όπου θα αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το ότι όταν έφτασε στις εν λόγω φυλακές ο βαρυποινίτης ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση, εκτός από ένα αιμάτωμα στο αριστερό μάτι του. Ωστόσο, στις επόμενες φωτογραφίες τα σημάδια της κακοποίησης είναι εμφανή και ο ίδιος φαίνεται να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό ήταν αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να αναζητήσουν τους δράστες της μοιραίας κακοποίησης του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Καρέλι είναι 15 υπάλληλοι των φυλακών από τους οποίους οι οκτώ έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι οι έξι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται και η απολογία των υπολοίπων επτά, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής των φυλακών.

\

The post Φωτογραφικό υλικό από τον βασανισμό του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα