Βολές Γιαννάκου για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές: «Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα»

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα η νυν επικεφαλής της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου. Το ξεκαθάρισε πριν από λίγο η ίδια μιλώντας σε Ελληνες δημοσιογράφους που έχουν προσκληθεί σε σεμινάριο του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως είπε, «το σύστημα που επελέγη είναι λιγότερο δημοκρατικό από το προηγούμενο επί της ουσίας, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο άνθρωποι χωρίς γνώση να έχουν βαρύνουσα γνώμη για τα ευρωπαϊκά πράγματα.

Η κυρία Γιαννάκου έχει κάθετη διαφωνία και με τους τέσσερις σταυρούς

που επελέγησαν και με το γεγονός ότι η εκλογή αφορά το σύνολο της χώρας και όχι συγκεκριμένες περιφέρειες. «Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα. Υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», είπε.

Ανάλογα αρνητικά σχόλια για την κατάργηση της λίστας και την ανάδειξή τους από καθολική ψηφοφορία έκανε στην ίδια διοργάνωση και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επίσης δεν θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Αφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο καθόδου στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Δείτε σχετικά:

Τι είπε η Μαριέττα Γιαννάκου για τον σταυρό προτίμησης στις Ευρωεκλογές

The post Βολές Γιαννάκου για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές: «Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα