Εισαγγελέας κατά Πιστόριους: Παραδέξου πως την σκότωσες

Καταπέλτης φαίνεται να είναι ο εισαγγελέας της υποθέσεως Πιστόριους.

Συγκεκριμένα στην δίκη για την δολοφονία της νεαρής Ρίβα, ο εισαγγελέας αιφνιδίασε τον Παραολυμπιονίκη λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Παραδέξου ότι την σκότωσες. Πες το.»

Λόγος αυτής της έντασης του εισαγγελέα ήταν η δήλωση του Πιστόριους σύμφωνα με τη οποία, ο ίδιος τόνιζε ότι δεν είχε

σκοπό να την σκοτώσει τη σύντροφο του ή οποιονδήποτε άλλον.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είχε όμως μια έκπληξη φυλαγμένη για τον Όσκαρ και την υπεράσπισή του.

Την ώρα του δικαστηρίου ζήτησε να προβληθεί στην αίθουσα ένα ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο φαίνεται ο αθλητής να πυροβολεί με πολλές επαναλήψεις, ένα καρπούζι. Στο οποίο επίσης ακούγεται ο ίδιος να λέει: «Δεν είναι τόσο μαλακό όσο το μυαλό αλλά είναι σταματάει ακόμη και ζόμπι».

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει ενώπιον του δικαστηρίου τι εννοούσε με αυτή του τη φράση. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν όμως από την πλευρά της υπεράσπισης του, που κατηγόρησε τον Τζέρι Νελ ότι η προβολή του βίντεο αποτελούσε σχέδιο παγίδευσης του αθλητή.

Ο εισαγγελέας μη δεχόμενος την παρέμβαση της υπεράσπισης έκανε σύγκριση του κρανίου του θύματος με το καρπούζι του βίντεο και ζήτησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο η φωτογραφία του κεφαλιού της νεκρής Στέενκαμπ ενώ τόνισε πως το κρανίο της έπαθε ακριβώς το ίδιο με το καρπούζι, «Εξερράγη» .

Τέλος ο Πιστόριους φάνηκε στενοχωρημένος από αυτά που ακούστηκαν στο βίντεο υπογραμμίζοντας ότι αναφέρονταν σε «ζόμπι και όχι σε άνθρωπο».

Δείτε το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο:

The post Εισαγγελέας κατά Πιστόριους: Παραδέξου πως την σκότωσες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα