Σε πρώτο πλάνο η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ

Αναδεικνύουν δε ως ιδιαίτερης αξίας το γεγονός ότι το 20%-25% αυτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ήταν νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών και το 50% άνθρωποι που δεν έχουν ξαναεκλεγεί στο παρελθόν σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Πηγές της Ιπποκράτους λοιπόν, εκτιμούν ότι η «μαγιά» για την περίφημη «ανανέωση» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος,

υπάρχει, ενώ στα επόμενα βήματά του εντάσσεται ακριβώς η ανάδειξη νέων ανθρώπων.

«Το στοιχείο της ανανέωσης είναι πολύ ζωτικό για εμάς», είπε χθες ο επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, που πραγματοποίησε πάντως και εκείνος με τη σειρά του –μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα- άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά εκείνους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και επέλεξαν συγκυριακά μόνο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Εξηγώντας άλλωστε την προχθεσινή προσέλευση στις «πράσινες» κάλπες, υποστήριξε ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πήγαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί σε σχέση με αυτά που άκουγαν προεκλογικά ή μετεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκουν σήμερα να έχουν μια συμβατή σχέση με το κόμμα αυτό», αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα όσα υποστήριξαν τις τελευταίες ημέρες οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης, περί του μισθού των 580 ευρώ, που δεν πρόκειται να επανέλθει στα προ του 2009 επίπεδα, και κάνοντας λόγο για «αλλαγή στάσης» της Κουμουνδούρου.

Και ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ευπρόσδεκτοι» στην Ιπποκράτους, η ηγεσία του παραμένει «αντίπαλος» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που «ισχυροποιημένος» από την προχθεσινή προσέλευση στη διαδικασία εκλογής συνέδρων θεωρείται πως θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του, που θα μιλήσουν ίσως στο συνέδριο για την ανάγκη «γεφυρών» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τα όσα έχουν λεχθεί πάντως, τέτοιου είδους πλατφόρμα δεν αναμένεται επισήμως από τον Κώστα Σκανδαλίδη. Αντίθετα, οι περισσότερες εκτιμήσεις μιλούν για προτάσεις που θα έρθουν είτε από την πλευρά του Μιχάλη Καρχιμάκη –που ήδη από χθες μίλησε για ανάγκη στροφής προς τα αριστερά- είτε από πρώην υπουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρέππας.

Χθες άλλωστε, με νέα παρέμβασή του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να έχει «αυτόνομη στρατηγική», διαχωρίζοντας τη θέση του τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον Real FM, ο πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει «να διαχωρίσει τη θέση του από τους δύο πόλους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουμε την κυβέρνηση, χωρίς όμως να συμμετέχουμε στις αποφάσεις», υποστηρίζοντας ότι η αρχική προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης δεν τηρήθηκε, αλλά και ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ουδέποτε υποστήριξε πως θα έπρεπε με τη στάση του το ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση…

Επιτέθηκε τέλος στην Ελληνίδα Επίτροπο στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις δηλώσεις της για τον κατώτατο μισθό. «Δεν έπρεπε να το πει αυτό η κυρία Δαμανάκη. Λυπάμαι για τις δηλώσεις της. Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα