«ΣΑΦΑΡΙ» ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΗ

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ εκτιμάται η αξία των ακινήτων που έχει δεσμεύσει η δικαιοσύνη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας τα απέκτησαν ξεπλένοντας μαύρο πολιτικό χρήμα από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές δεν σταματούν την έρευνά τους. Όσο συνεχίζουν τη διασταύρωση στοιχείων  και την αναζήτηση νέων διαδρομών αποκαλύπτουν και νέα ακίνητα  ,αλλά

και λογαριασμούς που  διατηρούν  φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση ή εταιρείες- συνήθως με έδρα σε κάποιον φορολογικό παράδεισο- που συνδέονται με  κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που ενισχύουν την άποψη των δικαστών και των εισαγγελέων ότι η εγκληματική οργάνωση που φέρονται να είχαν συστήσει – κατά την κατηγορία- ο πρώην υπουργός και ορισμένοι εκ των συγκατηγορουμένων του  έχει την υποδομή  και χρήματα στο εξωτερικό. Το γεγονός έχει αποτιμηθεί από τις δικαστικές αρχές ως ένας επιπλέον λόγος για να οδηγηθούν στην απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης βασικών κατηγορουμένων, που εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα ότι  παράσταση πολιτικής αγωγής στην ερευνώμενη υπόθεση δεν έχει καταθέσει, όπως θα περίμενες κανείς μόνο το ελληνικό δημόσιο που φέρεται να υπέστη ζημία από την αποδιδόμενη αξιόποινη πράξη στον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, αλλά  και Έλληνες φορολογούμενοι , οι οποίοι επίσης ζητούν την τιμωρία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός πάντως, από την πλευρά του στο … παρά πέντε της συμπληρωματικής του απολογίας, που θα σημάνει και το τέλος της ανάκρισης, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε ελληνική η ξένη εταιρεία και την παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδεται  ισχυριζόμενος ότι η δίωξη σε βάρος του είναι κατ΄εξοχήν πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα