ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν τα «κρυφά» εισοδήματα τους, θα έχουν οι φορολογούμενοι μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Ουσιαστικά δίνεται φορολογική αμνηστία σε αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία εφόσον οι φορολογούμενοι τα δηλώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή θα παρέχονται κίνητρα σε όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα από την εφορία να τα δηλώσουν πληρώνοντας ένα μικρό

πρόστιμο. Το ύψος του συντελεστή φορολόγησης των «κρυφών» εισοδημάτων δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις που θα συμπληρώνουν τη διάταξη. Το σχέδιο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

1. Την επιβολή ενός χαμηλού συντελεστή προκειμένου να δελεαστούν οι φοροφυγάδες και να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκρύψει. Αυτά μπορεί να ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, τραπεζικές καταθέσεις, χρυσός. έργα τέχνης, κ.λ.π. Το ύψος του συντελεστή αναμένεται να προσδιορισθεί τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι το θέμα της φορολογικής αμνηστίας έχει τεθεί υπόψη και στα τεχνικά φορολογικά κλίμακα της τρόικας.

2. Η εδική νομοθετική ρύθμιση δεν θα περιλαμβάνει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δεν θα αφορά τους πολιτικούς καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.

3. Όσοι δεν δηλώσουν τα εισοδήματα τους και εντοπιστούν από τις ελεγκτικές αρχές θα καταβάλουν τεράστια πρόστιμα ενώ θα φορολογηθούν με τον ανώτατο φορολογικό που ανέρχεται στο 45%.

Keywords
Τυχαία Θέματα