«Σαγόνια του καρχαρία» και σε βρεφική κούνια

ΚΟΣΜΟΣ«Σαγόνια του καρχαρία» και σε βρεφική κούνιαΔευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 17:09

Το να ξυπνάει και να κοιμάται ένα μωρό έχοντας απέναντί του το ορθάνοιχτο στόμα ενός καρχαρία θα μπορούσε να προκαλέσει κλάμα, στους γονείς του τουλάχιστον, που έχουν δει την «πηγή έμπνευσης» του δημιουργού αυτού του βρεφικού κρεβατιού. Και όμως, ο σχεδιαστής παιχνιδιών Τζόζεφ Ρετζινέλα αποφάσισε πως αυτό το σχέδιο ταιριάζει ως δώρο για το μωρό αδερφικού φίλου του. Και απ' ότι φαίνεται, η φτιαγμένη από αφρώδες υλικό κούνια

άρεσε στον μπαμπά του βρέφους. Πηγή έμπνευσης για τον Νεοϋορκέζο σχεδιαστή είναι η αγαπημένη ταινία του (του 1975) «Τα σαγόνια του καρχαρία».

Και όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ τη σκηνοθέτησε με μαεστρία, έτσι και ο σχεδιαστής παιχνιδιών αποφάσισε να κάνει το ίδιο, χρησιμοποιώντας αφρώδες υλικό, φιλικό -όπως λέει- στο βρέφος. Ο Ρετζινέλα χρειάστηκε μία ολόκληρη εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρώσει το «γλυπτό» του. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNET, ο Αμερικανός σχεδιαστής, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής της ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία», εξήγησε ότι η μοναδική, όπως τη χαρακτήρισε, ιδέα του του ήρθε όταν κατασκεύαζε ένα άλλο θεματικό παιδικό κρεβάτι.

Τότε είχε σκεφτεί ότι θα είχε πλάκα, αν κάποιος του παράγγελνε ένα διαφορετικό θέμα για παιδικό κρεβάτι από τα συνηθισμένα. Την προτροπή να κατασκευάσει το κρεβάτι-καρχαρία την πήρε, όταν ο παιδικός φίλος του του αποκάλυψε ότι περίμενε αγόρι. Και όταν ο μικρός γεννήθηκε, οι γονείς του βρήκαν πολύ καλή την ιδέα του «θείου Τζόζεφ».

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα