Η ιταλική Κυβέρνηση αποπληρώνει οφειλές 30 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις

20:03 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Κυβέρνηση θα επιστρέψει φέτος μέχρι 30 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία.

”Με τη σημερινή παρέμβαση θα ξεκινήσουμε την αποπληρωμή εμπορικών οφειλών του κράτους και θα αποπληρώσουμε 20 μέχρι 30 δισ. ευρώ από αυτό το έτος”, είπε ο κ. Μόντι σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματικό σύνδεσμο, το ιταλικό κράτος χρωστάει στους προμηθευτές περίπου 70 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μόντι είπε ότι οι επιστροφές είναι ”σημαντικές, θεμελιώδες” επειδή οι

εταιρείες έχουν ”ανάγκη ρευστότητας, το καύσιμο για επανεκκίνηση του κινητήρα παραγωγικότητας, για να δουν τελικά μερικές αχτίδες φωτός” στην οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του 2011.

Νωρίτερα, την Τρίτη, η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας υποβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το τρέχον έτος, διαβλέποντας συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,5%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από την συρρίκνωση 1,2% το οποίο αναμένεται από την ιταλική Κυβέρνηση.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μείωσε την Τρίτη την πρόβλεψή του για την Ιταλία, διαβλέποντας συρρίκνωση κατά 1,7% το 2012 αναφέροντας ότι αναμένει η ύφεση να συνεχιστεί το επόμενο έτος με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,4%.

Ο κ. Μόντι είπε ότι η Ιταλία θα υιοθετήσει μέχρι το τέλος του έτους, τους κανονισμούς της ΕΕ για την καταβολή πληρωμής στους προμηθευτές εντός 60 ημερών, από 180 ημέρες που είναι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα