Λαθρέμποροι είχαν διακινήσει 45.000 λίτρα στρατιωτικών καυσίμων!

Εδώ και δύο χρόνια δρούσε το κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε στη Λάρισα.

Περισσότερα από 45.000 λίτρα στρατιωτικών καυσίμων είχαν διακινήσει τα τελευταία δύο χρόνια προς ιδιώτες πρατηριούχους, τα μέλη κυκλώματος λαθρεμπορίας, που εξαρθρώθηκε στη Λάρισα.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα μετάγγιζε τα υγρά καύσιμα του στρατού σε μεγάλες δεξαμενές, που είχαν τοποθετηθεί σε αγρόκτημα στο Ομορφοχώρι Λάρισας και σε βυτιοφόρα των ιδιωτών πρατηριούχων, μέσα σε

αποθήκη της περιοχής.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, εκ των οποίων και δύο αξιωματικοί του στρατού και ένας πολιτικός υπάλληλος στρατιωτικής μονάδας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα σε ό,τι αφορά την παράνομη διακίνηση και εμπορία καύσιμων.

Εκτιμάται ότι η αξία των καυσίμων που διακινήθηκαν παράνομα υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων, δασμών και επιβαρύνσεων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα