Πρόεδρος: Στροφή στην ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο

19:42 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Μιλώντας σε ειδική τελετή υποδοχής του που έγινε στο Δημαρχείο της Βιέννης από το Δήμαρχο της πόλης Μίχαελ Χάουπλ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι μέσα από την αλληλεγγύη μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη και τους πολίτες της, προσθέτοντας ότι στην πολιτική της ανάπτυξης θα πρέπει να δοθεί

έμφαση ούτως ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στις στενές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας καθώς και στις προσωπικές ”εξαίρετες σχέσεις” των Προέδρων των δύο χωρών που χρονολογούνται από τότε που και οι δύο διατελούσαν Πρόεδροι των εθνικών τους Κοινοβουλίων, όπως είπε.

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη φιλία και την αλληλεγγύη και θα την προωθήσουμε περαιτέρω», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε πως η Κύπρος και η Αυστρία συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξεπεραστεί η κρίση.

Οπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «πρέπει να θέσουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής μας».

Πρόσθεσε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο στην κρίση. Αντ’ αυτού θα πρέπει, είπε, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, και όχι στο κέρδος, και μέσα από την αλληλεγγύη να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη και τους πολίτες της.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε, επίσης, στον πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα της Βιέννης, τον οποίο χαρακτήρισε εντυπωσιακό.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο, ο Δήμαρχος της Βιέννης αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό της Κύπρου, η οποία, είπε, βιώνει ένα από τα μεγαλύτερα δεινά που μπορεί να βιώσει ένα κράτος, αυτό της διαίρεσης.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστόφια ανέφερε ότι «πάντοτε ακολουθούσατε πολιτικές με στόχο την επανένωση της Κύπρου», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για λύση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «η επανένωση παραμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στην ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, ο Δήμαρχος της Βιέννης είπε ότι η Κύπρος θα επιδιώξει αυτά, τα οποία συμβολίζει το σύνθημά της «Μια Καλύτερη Ευρώπη», έχοντας ως στόχο την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη Χρυσή Βίβλο του Δημαρχείου της Βιέννης και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με το Δήμαρχο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε στη συνέχεια για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα