Απογοήτευση για τη μη ενημέρωση της στο θέμα της Λαϊκής, εκφράζει η ΕΤΥΚ

19:53 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απογοήτευση του για τον τρόπο που έτυχε χειρισμού η ΕΤΥΚ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της στήριξης της Λαϊκής Τράπεζας, που επηρεάζει το μέλλον του προσωπικού της τράπεζας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της συντεχνίας Λοϊζος Χατζηκωστής, αναφέροντας παράλληλα η ΕΤΥΚ έχει απόψεις

επί του θέματος που θα διευκόλυναν τα πράγματα, όχι σε βάρος των φορολογούμενων.

Επίσης, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι η ΕΤΥΚ ζήτησε χθες Δευτέρα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών έτσι ώστε να εισηγηθεί κάποιες διαφοροποιήσεις στο Διάταγμα Αναδοχής από το κράτος των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας με στόχο να βελτιωθεί το Διάταγμα και όχι για να αποποιηθεί το προσωπικό κόστος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα, ο κ. Χατζηκωστής, αφού τόνισε ότι έγνοια αυτή τη στιγμή της συντεχνίας είναι να σωθεί η τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα γενικότερα, σημείωσε ότι μια από τις εισηγήσεις της ΕΤΥΚ, αν της ζητούσαν την άποψη της, θα ήταν να λάβει το προσωπικό μετοχές, αντί το κράτος, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Κύπριος φορολογούμενος.

Ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει και στη Λαϊκή αυτό που αποφασίστηκε για τις Κυπριακές Αερογραμμές, δηλαδή όπως δοθούν μετοχές στο προσωπικό και πρόσθεσε πως και για λόγους αρχής θα έπρεπε να ερωτηθεί η ΕΤΥΚ και να γίνουν διαβουλεύσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα για να δώσει τις απόψεις του στο θέμα στήριξης της Λαϊκής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Γραμματέα της ΕΤΥΚ Πανίκο Σταυρή, ο κ. Χατζηκωστής είπε ακόμη ότι τα μέλη της ΕΤΥΚ δεν λένε να μην εισφέρουν και να μην επωμιστούν το κόστος, παρόλο που το προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη, όπως σημείωσε, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τις Διοικήσεις των τραπεζών.

Επίσης, ο κ. Χατζηκωστής ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει αύριο στις 3.00 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Λαϊκής Τράπεζας η ευρωπαϊκή επιτροπή επιχείρησης της Τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλες τις χώρες στις οποίες έχει παρουσία η Τράπεζα στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία η Διοίκηση της Τράπεζας έχει υποχρέωση να παραθέσει όλα τα στοιχεία και να κατατεθούν οι απόψεις των εργαζομένων σε όλες τις χώρες όσον αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπεται από το Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει νομοθετική πρόνοια για την ίδρυση και λειτουργία ευρωπαϊκών επιτροπών επιχείρησης που λειτουργεί στη Λαϊκή Τράπεζα και η Διεύθυνση της Τράπεζας είχε υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά την επιτροπή της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρή, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της ΕΤΥΚ για το θέμα ούτε από την Τράπεζα, ούτε από το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε από την Κυβέρνηση, αλλά ούτε και από τη Βουλή, στην οποία δεν κλήθηκε η ΕΤΥΚ να εκφράσει τις απόψεις της επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ τόνισε ότι οι αποφάσεις για την αγορά ομολόγων δεν πέρασαν από τα ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, στα οποία υπάρχει εκπρόσωπος της συντ

Keywords
Τυχαία Θέματα