Μπήκαν οι «μικροί» για την αποθέωση

Αυτό που έγινε στο κλειστό των Ιλισσίων είναι η μοναδική συνταγή και ο μοναδικός τρόπος για καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βγάλει τη χρονιά με τον τρόπο που θέλει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σε αγώνες, δηλαδή, τύπου Ηλυσιακού να βάζει τους «μικρούς» Διαμαντίδη, Μπατίστ και Σάτο μονάχα για την αποθέωση. Όπως και έγινε με τους «στρατηγούς» να πατούν το παρκέ 8.46 λεπτά πριν τη λήξη, με το φωτεινό ταμπλό να γράφει 44-76! Έτσι μπορούν να βρουν τη φρεσκάδα τους και να είναι αυτοί που πρέπει στον «τελικό»

του Καζάν.

Φυσικά για να μπορέσει να εφαρμόσει ο Ζοτς, αυτό που σχεδίαζε από την αρχή της σεζόν, έπρεπε ο Νικ Καλάθης να κάνει, ίσως το καλύτερο παιχνίδι της φετινής χρονιάς, ο Λόγκαν να δικαιολογήσει τους λόγους που τον έφεραν στην Ελλάδα και ο Μάριτς να μας υπενθυμίσει πως είναι ένα χρήσιμο και αξιόπιστο πεντάρι. Για να έχουν αξία αυτά, όμως, επιβάλλεται να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια.

Ο Καλάθης, λοιπόν, θύμισε τον παίκτη που πέρσι τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του. Με 11 πόντους, εφτά ασίστ, έξι ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και εξαιρετική άμυνα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη, την ώρα που ο «Λο» σκόραρε κατά βούληση (17π.) και δικαιολογούσε τον χαρακτηρισμό του μεγάλου «κλέφτη», συλλέγοντας πέντε πορτοφόλια στην κατοχή του!

Οι 29 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του στην Α1 (αν θυμάμαι καλά είχε 28 σ΄ ένα ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο), ενώ οι 13/15 αιφνιδιασμούς ήταν απόρροια της πιεστικής και αποδοτικής άμυνας του «τριφυλλιού».

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι Πρωταθλητές θα πάνε στο Καζάν με γεμάτες μπαταρίες αφού Διαμαντίδης, Μπατίστ, Σάτο και Καιμακόγλου πήραν μια βαθιά ανάσα, ώστε να πάνε φρέσκοι στη Ρωσία και να πάρουν το διπλό, που θα χαρίσει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας, στη φάση των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Φοβερή, για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς, η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού που έστειλαν το δικό τους …ακατάλληλο μήνυμα στην πολιτική μας ηγεσία, με διαφορετικό και καυστικό τρόπο αυτή τη φορά!

Keywords
Τυχαία Θέματα