Ντράγκι: Να επιστραφούν τα κατασχεθέντα απο την ΚΤ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην οποία αναφέρεται στις πρόσφατες έρευνες των διωκτικών αρχών στην Κεντρική Τράπεζα, έστειλε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης το οποίο επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μάριο Ντράγκι υποδεικνύει στο Πρόεδρο ότι η έρευνα των αστυνομικών ανακριτών στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας

της Κύπρου παραβιάζει κατάφωρα τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα τον καλεί να παρέμβει έτσι ώστε οι διωκτικές αρχές να επιστρέψουν πάραυτα τα έγγραφα και τα αντίγραφα των σκληρών δίσκων που παραλήφθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, επιβεβαίωσε ότι την πρώτη Ιουνίου ο κύριος Ντράγκι απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη επιστολή στην οποία αναφέρεται στις πρόσφατες έρευνες των διωκτικών αρχών στην Κεντρική Τράπεζα. Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με τα κόκκινα δάνεια βουλευτών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στις τρείς Ιουνίου και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών που υπάρχει στην Κύπρο σύμφωνα με σύνταγμα, και για το ρόλο διωκτικών αρχών όταν υπάρχει κάποια καταγγελία. Τόνισε επίσης ότι η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες, βάσει του συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα