ΑΜΚΕ Ακόμα τρία χρυσά για την Κύπρο

Συνολικά εφτά μετάλλια κατέκτησε χθες η χώρα μας. Απόψε πέφτει η αυλαία των 16ων ΑΜΚΕ

Τρία χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της κυπριακής ομάδας στην 4η ημέρα των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τα χρυσά μετάλλια για την Κύπρο κατέκτησαν ο Γιώργος Καζάκος στη σκοποβολή (σκιτ), ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν στο μεικτό διπλό στο τένις και ο Ανδρέας Κρασσάς στο τζούντο (-66κ.). Άλλα τρία αργυρά και ένα χάλκινο, ο χθεσινός απολογισμός για την Κύπρο.

Συνολικά η Κύπρος κατέκτησε 17 χρυσά, 10 αργυρά και 14 χάλκινα.

Χρυσό στο σκιτ ο Καζάκος

Ένα παραδοσιακά... κυπριακό άθλημα χάρισε στη χώρα μας το 15ο χρυσό μετάλλιο. Ο Γιώργος Καζάκος κατάφερε να παραμείνει ήρεμος μέχρι το τέλος της διαδικασίας του σκιτ και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με 15/16 δίσκους στον τελικό, απέναντι σε Ισλανδό αθλητή. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Στέφανος Νικολαΐδης, με 13/16 δίσκους στο μικρό τελικό.

Χρυσό και Αργυρό στο τένις

Θετικός ο απολογισμός της κυπριακής αντισφαίρισης, καθώς επικυρώθηκαν τρία μετάλλια μεγάλης αξίας. Στο «χρυσό» ντύθηκαν ο Πέτρος Χρυσοχός και η Ραλούκα Σέρμπαν στο διπλό μεικτό, στο «ασήμι» ο Πέτρος Χρυσοχός και ο Σέργης Κυρατζής στο διπλό ανδρών και στον «μπρούντζο» η Ραλούκα Σέρμπαν (μονό γυναικών).

Άτυχος ο Κνέζεβιτς

Η ατυχία χτύπησε την ομάδα ανδρών του μπιτς-βόλεϊ, καθώς στη διάρκεια του ημιτελικού με το Λίχτενσταϊν ο Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς υπέστη θλάση και δεν κατάφερε, με παρτενέρ τον Δημήτρη Αποστόλου, να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λίχτενσταϊν, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 2-0 σετ (22-20, 21-19). Στο γυναικείο μπιτς-βόλεϊ, η Μαριόττα Αγγελοπούλου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθαν στις νίκες, κερδίζοντας με 2-0 σετ τη Μάλτα (21-15, 21-16). Σήμερα θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στο Λίχτενσταϊν.

Ημιτελικά ο Γιάγκου

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον βραδινό προημιτελικό του μονού στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Μάριος Γιάγκου, ο οποίος κατέβαλε με 3-0 σετ τον Λουξεμβουργιανό Τράιαν Τσιότσιου (11-8, 11-8, 11-9) και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Τζούντο

Πολύ δύσκολη ήταν η αποστολή του Ανδρέα Κρασσά στον τελικό των -66 κιλών, αφού ο Γκιγιόμ Ερεσέο από το Μονακό αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Ο αθλητής μας, με ένα βαζάρι στο μέσο του αγωνιστικού πενταλέπτου, πήρε το προβάδισμα και αμύνθηκε στη συνέχεια σωστά, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσός νικητής. Ο Ρόμπερτ Νικόλα δεν αγωνίστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον τελικό των -90 κιλών, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Λουξεμβουργιανό Ντένις Μπαρμπόνι, με τέσσερεις παρατηρήσεις για αμυντικό παιχνίδι και να μείνει στο αργυρό μετάλλιο.

Αργυρό στην κολύμβηση

Ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου, στον τελευταίο αγώνα Κύπριου στην πισίνα του «Λαουγκαρνταλσλάουγκ», κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, με χρόνο 16:14.05. Νωρίτερα, ο Θωμάς Τσιοπανής τερμάτισε 4ος στα 400μ. μεικτής ατομικής με 4:35.84.

Αυλαία με... κλασικές ελπίδες

Σήμερα ολοκληρώνεται η αγωνιστική δράση των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, με τις κυπριακές ελπίδες για αύξηση των μεταλλίων να εναποτίθενται στον στίβο. Στην τελευταία ημέρα του στίβου υπάρχουν 13 τελικοί, με την Κύπρο να λαμβάνει μέρος στους 10, αφού δεν δηλώσαμε συμμετοχή στον ακοντισμό ανδρών, στα 10.000μ. ανδρών και στη σφαιροβολία γυναικών.

Το πρόγραμμα

17:00 200μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Παΐσιος Δημητριάδης, Κυριάκος Αντωνίου)
17:00 Ακοντισμός (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
17:20 200μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Δήμητρα Κυριακίδου, Μαριάννα Πισιάρα)
17:25 Τριπλούν (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Παναγιώτης Βόλου)
17:55 10.000μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
18:20 Ύψος (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Βασίλης Κωνσταντίνου)
18:35 Τριπλούν (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ελευθερία Χριστοφή)
18:45 5.000μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Μαριλένα Σοφοκλέους, Ελπίδα Χριστοδουλίδου)
18:50 Σφαιροβολία (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ
19:30 4Χ100μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Πάνος Ιωάννου, Χρίστος Χατζηαγγελίδης, Κυριάκος Αντωνίου, Γιώργος Πούλλος)
19:40 4Χ100μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Δήμητρα Κυριακίδου, Μαριάννα Πισιάρα, Νικολέττα Νικολέττου, Αγγελική Αθανασοπούλου)
20:00 4Χ400μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Κυριάκος Αντωνίου, Γεώργιος Αβραάμ, Παΐσιος Δημητριάδης, Μιχάλης Χρυσοστόμου, Αμίν Χαντίρι)
20:10 4Χ400μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Καλλιόπη Κουντούρη, Ναταλία Ευαγγελίδου, Ίρις Θεοδοσίου, Χριστιάνα Κατσαρή)

Τελετή Λήξης

Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στον Ζωολογικό Κήπο του Ρέικιαβικ και είναι προγραμματισμένη ν’ αρχίσει στις 20:00 (23:00 ώρα Κύπρου). Σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας στην τελετή λήξης θα είναι ο Μάριος Γεωργίου της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος κατέκτησε 6 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο με εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα