ΑΠΟΕΛ: Εν αναμονή απαντήσεων...

Οι Κορομίνας και Τζιμπούρ συνεχίζουν να απασχολούν τη διοίκηση αλλά δεν μένει προσκολλημένη στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Αρκετές εκκρεμότητες στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ μπορεί να διεκπεραιώθηκαν από τη διοίκηση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές ανοιχτές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Κυρίως στα θέματα της ενίσχυσης της ομάδας, για τα οποία οι διεργασίες τώρα θα εντατικοποιηθούν, αφού πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» μετρούν αντίστροφα

για την έναρξη της προετοιμασίας τους. Βασικός στόχος είναι να υπάρχουν στο ρόστερ τουλάχιστον δύο ακόμη ποδοσφαιριστές μέχρι την επίσημη πρώτη. Για παράδειγμα, στην επιθετική γραμμή, πέραν του Πιέρου Σωτηρίου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Αν παραμείνει ο Τζιμπούρ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού σε αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει μόνο μια μετεγγραφή επιθετικού και η διοίκηση θα έχει τη χρονική άνεση για να κάνει την καλύτερη επιλογή, που θα πλαισιώσει τους άλλους δύο. Σε διαφορετικό ενδεχόμενο, το κενό, σε μια τόσο κομβική θέση, θα είναι μεγάλο και η διοίκηση θα πρέπει να τρέξει τις καταστάσεις ώστε να φέρει το επόμενο διάστημα ποδοσφαιριστές που θα επιτρέψουν στον νέο προπονητή να δουλέψει σε σωστές βάσεις.

Η μια περίπτωση μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή (όχι όμως για αντιΤζιμπούρ) αφορά τον Φεράν Κορομίνας. Τα δεδομένα με τον Ισπανό άσο είναι γνωστά. Η διοίκηση τον έχει ψηλά στη λίστα, ήδη του έκανε πρόταση συνεργασίας με πολύ καλές απολαβές και περιμένει την απάντησή του. Το πόσο χρόνο θα περιμένει τον 32χρονο δεν είναι γνωστό, αλλά ήδη εξαντλεί τα περιθώρια που έχει αφού θεωρεί πως αν αποκτηθεί είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Αν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας δεν προκύψει κάτι νεότερο, η διοίκηση θα προχωρήσει με άλλον ποδοσφαιριστή που θα εισηγηθεί ο Μαντούκα, ο οποίος επί καθημερινής βάσης μελετά ονόματα. Βέβαια, θα ήταν ευχής έργο για τον Ντομίνγκος Πασιένσια να έχει με την έναρξη της προετοιμασίας τόσο τον Τζιμπούρ όσο και τον Κορομίνας, αφού με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του ρόστερ θα μπορεί να δουλέψει και να παρατάξει δυνατή ενδεκάδα στους πρώτους επίσημους αγώνες (μέσα Ιουλίου).

Μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση υπάρχει και στη θέση του τερματοφύλακα. Με τον Χιώτη να αποτελεί παρελθόν, τον Πάρντο παροπλισμένο λόγω τραυματισμού, απέμεινε ο Κίσσας που ανανέωσε. Όμως, ο Πασιένσια επιθυμεί άμεσα την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα που θα έχει, μέχρι να επιστρέψει ο Πάρντο, τη θέση του βασικού.
Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχει καμία βιασύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εντοπίστηκαν στόχοι. Ουσιαστικά, θα αποκτηθεί άλλος ένας μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να οργανώσει το παιγνίδι. Χθεσινά δημοσιεύματα από την Ελλάδα τόνιζαν πως οι νταμπλούχοι εξετάζουν την περίπτωση του Ρόναλντ Βάργκας, για τον οποίο δείχνει ζεστό ενδιαφέρον και η ΑΕΚ Αθηνών. Πρόκειται για 28χρονο Βενεζουελάνο, που και στο παρελθόν είχε εμπλακεί στο ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε με επιτυχία για επτά χρόνια στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Μπριζ και Άντερλεχτ. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στην τουρκική Μπαλικεσίρσπορ έχοντας 26 συμμετοχές και έξι γκολ. Σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων, εκκρεμεί η περίπτωση του Κακά, ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα μόνο αν εξασφαλίσει κοινοτικό διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα