Κ.Ε: Η διασταυρούμενη διαπραγμάτευση ο στόχος

Το περιουσιακό και οι πτυχές του εδαφικού είναι σημαντικά θέματα για την Ε/κ πλευρά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Έχουμε θέμα» ξεκαθάρισε ότι όταν γίνεται λόγος για πτυχές του εδαφικού δεν εννοείται ανταλλαγή χαρτών επί συγκεκριμένων εδαφών ή χωριών. «Εννοούμε τη συζήτηση κριτηρίων που θα διέπουν συμφωνία επί του εδαφικού. Είναι πχ ο αριθμός προσφύγων»

Σε καμία περίπτωση είπε, δεν ακολουθείται η πρακτική που ακολουθείτο από το 1977

Για πρώτη φορά, τόνισε

ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «μιλούμε με τον όρο της διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης. Για πρώτη φορά έχουμε ενώπιον μας κατάσταση πραγμάτων, ξέρουμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε»

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, παραμένουμε σοβαροί και έτοιμοι για σκληρή δουλειά. Ευελπιστούμε ότι μέσα από διάλογο θα μας επιτραπούν προοπτικές που να αισιοδοξούμε

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά και την ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά «αν υπάρχουν λάθη που θεωρεί ότι κάνουμε το ΔΗΚΟ, μπορεί να φέρει τις προτάσεις του στο Προεδρικό ή να τις δώσει στη δημοσιότητα για να τοποθετηθεί αναλόγως και η Κυβέρνηση.

Ο Κ.Ε ανέφερε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα αλλά υπάρχει ο στόχος της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος

Στόχος στο επίκεντρο της συνάντησης των διαπραγματευτών την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με τον. Χριστοδουλίδη είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της κατάστασης πραγμάτων για να αρχίσει η διασταυρούμενη διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα