ΟΜΟΝΟΙΑ Δεν κάνει ούτε βήμα πίσω

Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να ξεπεράσουν ούτε κατά ένα ευρώ το μπάτζετ, γι’ αυτό και δυσκολεύουν κάποιες μετεγγραφές

Σε αρκετά από τα τελευταία μας ρεπορτάζ αναφερθήκαμε στον βαθμό δυσκολίας που συνοδεύει την προσπάθεια της ομάδας προγραμματισμού της Ομόνοιας να υλοποιήσει τον μετεγγραφικό της σχεδιασμό. Μπορεί στο ρόστερ να παρέμειναν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήθελε να κρατήσει ο Κώστας Καϊάφας, μπορεί να διατηρήθηκε ένας βασικός κορμός και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ να είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, αυτό όμως δεν σημαίνει

ότι το έργο των «πρασίνων» είναι εύκολο.

Το μειωμένο μπάτζετ (περίπου κατά μισό εκατομμύριο) περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές της ομάδας προγραμματισμού. Δεν ήταν λίγοι οι μετεγγραφικοί στόχοι οι οποίοι πληρούσαν τα αγωνιστικά κριτήρια του προπονητικού τιμ και η περίπτωσή τους ναυάγησε γιατί τα κασέ ήταν εκτός των οικονομικών πλαισίων που είχαν τεθεί από την αρχή.

Όπως πολλάκις έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη, οι ιθύνοντες στην Ομόνοια δεν είναι επ’ ουδενί διατεθειμένοι να ξεπεράσουν έστω και κατά ένα ευρώ το συνολικό ποσό που έχει στη διάθεσή του το προπονητικό τιμ για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας. Εάν ο Κώστας Καϊάφας και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι αξίζει να γίνει μια μικρή υπέρβαση για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά, τα επιπλέον χρήματα που θα δώσει για το συμβόλαιό του συγκεκριμένου παίκτη θα πρέπει να αποκοπούν από το συμβόλαιο που θα προσφέρει σε κάποιον άλλον.

Ας μιλήσουμε με (υποθετικούς) αριθμούς για να γίνουμε πιο αντιληπτοί. Εάν η Ομόνοια διαθέτει 300 χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσει τρεις μετεγγραφές, 100 χιλιάδων ευρώ έκαστος, και στην πορεία αποφασίσει να δώσει 20 χιλιάδες περισσότερες σε κάποιον ποδοσφαιριστή, στη συνέχεια θα αναγκαστεί να μειώσει το κόστος μιας άλλης μετεγγραφής κατά €20,000.

Αρκετές μετεγγραφές δεν υλοποιήθηκαν γιατί υπήρχε διαφορά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ μεταξύ των δύο πλευρών. Μια από αυτές πιθανόν να είναι και η περίπτωση Νούνο Πίντο. Η διοίκηση των «πρασίνων» αρχικά ανέβασε κατά 20,000 ευρώ την πρότασή της για την απόκτηση του Πορτογάλου, για τον οποίο το τεχνικό τιμ θεωρούσε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη συνέχεια όμως ο παίκτης προέβαλε εκ νέου αυξημένες απαιτήσεις και κάπου εκεί η μετεγγραφή χάλασε. Μόνο στην περίπτωση που ο Πίντο επιστρέψει στις αρχικές του απαιτήσεις θα επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαφορετικά, οι πράσινοι θα προχωρήσουν με μία από τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν στα χέρια τους.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και με τον Κίλιαν Σιέρινταν. Ο Κώστας Καϊάφας θέλει διακαώς να εντάξει τον Ιρλανδό επιθετικό στο ρόστερ του, γι’ αυτό και η διοίκηση αναγκάστηκε να ανεβάσει δύο φορές την αρχική της προσφορά. Η τελευταία πρόταση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η Ομόνοια στον 26χρονο ποδοσφαιριστή και μόνο αν ο τελευταίος τη δεχθεί θα προκύψει και γάμος. Σε διαφορετική περίπτωση θα στραφούν και πάλι προς άλλες κατευθύνσεις για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

«Ψάχνεται» ο Σοάρες

Ο Μάρκο Σοάρες είναι ελεύθερος και ψάχνει ομάδα, κατά προτίμηση στην Κύπρο. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην Αγκόλα, ο 30χρονος μέσος δεν τα βρήκε με την Αγκόστο και έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Αγκόλας και πλέον ψάχνει τον επόμενό του σταθμό. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Σοάρες ψάχνει τον επόμενο του σταθμό στην Ευρώπη και πως ομάδες από την Κύπρο ενδιαφέρονται για τον αποκτήσουν.

Το όνομα του διεθνούς μέσου από το Πράσινο Ακρωτήρι «έπαιξε» τις προηγούμενες ημέρες στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας. Το θέμα της απόκτησής του όμως δεν είναι τόσο απλό. Καταρχήν γιατί η απόκτηση αμυντικού μέσου δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Κώστα Καϊάφα, ενώ και οι ελεύθερες θέσεις ξένων/κοινοτικών είναι μόλις τρεις.

Με Montana το 2ο φιλικό

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ανακοινώθηκε πως διευθετήθηκε και το δεύτερο φιλικό παιχνίδι της Ομόνοιας επί βουλγαρικού εδάφους. Αντίπαλος θα είναι η PFC Montana, η οποία κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας Βουλγαρίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου 2015. Θυμίζουμε ότι το πρώτο φιλικό θα γίνει στις 15 Ιουνίου με αντίπαλο τη Λίτεξ Λόβετς, η οποία θα συμμετάσχει στο Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα