Μάχη για τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές - 1η σύσκεψη αρχηγών

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης συλλούρης, θα προεδρεύσει στις 10.00 της πρώτης επίσημης σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, η οποία θα ασχοληθεί με την εξέταση διαδικαστικών θεμάτων.

Οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να δώσουν μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας στις δεκαέξι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Κυρίως στοχεύουν στην ανάληψη της Προεδρίας συγκεκριμένων Επιτροπών, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη δυναμική και κατά συνέπεια τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέτοιες είναι

οι Επιτροπές Ελέγχου, Θεσμών και Οικονομίας.

Στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα εφαρμογής του Κανονισμού της Βουλής, που καθορίζει ποια κόμματα θεωρείται πως έχουν κοινοβουλευτική ομάδα και άρα δικαιούνται να διεκδικήσουν τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Ο απολογισμός ΕΔΕΚ και Οικολόγων

Χθες, σε απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της 22ας Μαίου προέβησαν ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, παρά τις απώλειες, αποφάσισε πλήρη στήριξη της ηγεσίας του κινήματος, συνέχιση του διαλόγου, στο πλαίσιο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, που θα συγκληθεί όχι αργότερα από το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και πραγματοποίηση Τακτικού Συνεδρίου τον Μάρτιο του 2017.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο και έχει γεμίσει τα στελέχη των Οικολόγων με αισιοδοξία.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης ο κ. Περδίκης δήλωσε πως την ώρα, που η Τουρκία φαίνεται να αναπτύσσει ένα νέο περιφερειακό πλαίσιο συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο, η κυπριακή πολιτική ηγεσία «κατευθύνεται προς τις παραλίες, παρά προς το Εθνικό Συμβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα