Αλεξανδρινού - Χαραλάµπους: Μιλούν για τη κοινή τους εκπομπή

Τη σκυτάλη στη Γωγώ Αλεξανδρινού και τον Χρίστο Χαραλάµπους έδωσε από τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 11:45, ο Νικήτας Κυριάκου, ο οποίος αποχώρησε από το ΣΙΓΜΑ.

Η διεύθυνση, επέλεξε τους δύο δηµοσιογράφους για να συνεχίσουν την επιτυχηµένη πορεία της µεσηµβρινής εκποµπής "Μεσηµέρι και κάτι" του ΣΙΓΜΑ. Η εκποµπή που αρχίζει στις 11:45 και ολοκληρώνεται στις 15:00 καθώς σε αυτή ενσωµατώθηκε και η θεµατολογία

της εκποµπής "Ανοιχτή Γραµµή".

Γωγώ Αλεξανδρινού

"Μεσηµέρι και κάτι" µαζί µε τη θεµατολογία της "Ανοιχτής γραµµής". Τι σηµαίνει για σένα αυτό;

Καθηµερινά παρακολουθούσα ανελλιπώς την επικαιρότητα, κοµµάτι µε το οποίο ασχολείται το «Μεσηµέρι και κάτι». Στο παρελθόν έχω ξαναδοκιµαστεί σε παρόµοιο concept και µε χαροποιεί το γεγονός ότι θα έχω την ευκαιρία να το κάνω ξανά. Δεν µε ανησυχεί, δεν µε αγχώνει, θα δουλέψουµε όσο πρέπει και µπορούµε για να λειτουργήσει το νέο αυτό εγχείρηµα. Το γεγονός ότι δύο εκποµπές έσονται εις σάρκαν µίαν, σίγουρα εξ υπακούει πολύ περισσότερο φόρτο εργασίας, αλλά και λεπτό χειρισµό ώστε η θεµατολογική συµβίωση να είναι οµαλή. Είµαστε, όµως έτοιµοι να το κάνουµε πράξη.

Μίλησε µας λίγο για τις διάφορες ενότητες που υπάρχουν στο "Μεσηµέρι και κάτι".

Η δοµή και θεµατολογία της εκποµπής δεν θα αλλάξει. Στόχος είναι να δίνουµε στον τηλεθεατή όλες τις εξελίξεις της επικαιρότητας, την ώρα που «τρέχουν», µε αµεσότητα και εγκυρότητα. Βεβαίως, θα καταλάβουν χώρο και τα κοινωνικά θέµατα που φέρνει µαζί της η «Ανοιχτή γραµµή».

Χρίστος Χαραλάμπους

Ανέλαβες τα ηνία της παρουσίασης της πιο πετυχηµένης µεσηµβρινής εκποµπής στο ΣΙΓΜΑ "Μεσηµέρι και κάτι»", µαζί µε τη Γωγώ Αλεξανδρινού. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον δηµοσιογράφο, ο οποίος ασχολείται χρόνια µε το ρεπορτάζ, να βρεθεί στην παρουσίαση µιας τέτοιας εκποµπής;

|Πρόκειται για µια τεράστια πρόκληση. Ευχαριστώ τη Διεύθυνση και τον Διευθύνοντα Σύµβουλο, Χρύσανθο Τσουρούλλη, για την εµπιστοσύνη. Απαντώντας στο ερώτηµα σας, θεωρώ πως η εµπειρία 15 ετών στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ αποτελεί στέρεα βάση για ένα τόσο απαιτητικό βήµα. Αυτό που αλλάζει είναι µόνο το µετερίζι από το οποίο καλείσαι να ασκήσεις το καθήκον σου, που είναι η ενηµέρωση του κοινού έγκαιρα, έγκυρα, αντικειµενικά και χωρίς προσωπικές ατζέντες. Οι όποιες προκλήσεις «µειώνονται» λόγω της παρου-σίας της Γωγώς Αλεξανδρινού, η οποία έχει µεγαλύτερη εµπειρία. Γεγονός που αφαιρεί µέρος του άγχους που φυσιολογικά νιώθω. Θέλω όµως, να πω εδώ ότι χωρίς τη στήριξη και την αγάπη που έχω από τη γυναίκα µου Κυριακή, τίποτα από τα πιο πάνω δεν θα ήταν εφικτό.

Τι αλλάζει στο ανανεωµένο πλέον "Μεσηµέρι και κάτι";

Αλλάζουν πολλά, αλλά παραµένει το ίδιο. Με την έννοια ότι η ροή της εκποµπής θα είναι η ίδια. Βεβαίως θα υπάρχουν αρκετές πινελιές ανανέωσης µε πρώτη, την επέκτασή της κατά µία ώρα. Επίσης ενσωματώθηκε η θεµατολογία της εκποµπής "Ανοιχτή γραµµή" που παρουσίαζε η Γωγώ. Ως εκ τούτου θα υπάρξει αναβάθµισή του κοινωνικού ρεπορτάζ, µε το λόγο να δίνεται και στους πολίτες. Η παρουσίαση της εκποµπής από δύο άτοµα δεν θα ήταν αρκετή, αν από πίσω δεν υπήρχε µια εξαιρετική δηµοσιογραφική οµάδα που στηρίζει και ουσιαστικά κτίζει την εκποµπή µε την άµεση καταγραφή και µετάδοση των γεγονότων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο I Love Style.

Keywords
Τυχαία Θέματα