Αεροπορική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Οι διαπραγματεύσεις της αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας περνούν από Λευκωσία για να τεθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις. Η Λευκωσία αντέδρασε, ζητώντας γραπτές διαβεβαιώσεις για τις προϋποθέσεις της υλοποίησης της συμφωνίας.

Η Κομισιόν έδωσε τις διαβεβαιώσεις στη Λευκωσία και αυτό που απομένει είναι το τι θα περιληφθεί στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Μάριος Δημητριάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση χθες βράδυ στο «Σίγμα» ανέφερε ότι η Κύπρος έθεσε στις συναντήσεις τεχνοκρατικού επιπέδου όλες τις απαραίτητες για την Κύπρο προϋποθέσεις, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

«Βάλαμε κάτω τις δικές μας προϋποθέσεις και, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ, θέσαμε κάποιες επιπρόσθετες προϋποθέσεις για να τεθούν στο συμβούλιο των Υπουργών την ερχόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Οι επιπρόσθετες προϋποθέσεις είναι οι εξής:
-Συνεργασία δύο κέντρων ελέγχου (Άγκυρας και Κύπρου)
-Σεβασμός στους διεθνούς κανόνες των αερομεταφορών.

Να υπάρχει και αναγνώριση της ΚΔ
Ο κ. Δημητριάδης, κληθείς να σχολιάσει αν θα τηρήσει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα και κυρίως εάν θα αναγνωρίσει έμμεσα την Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα, αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα που θα τεθούν, να ασκηθεί βέτο στην απόφαση, και πάλι υπό προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα