Καλά στην υγεία του το βρέφος

Υποβλήθηκε χθες σε επιτυχή επέμβαση καρδίας στο Ισραήλ
Ευχάριστα είναι τα νέα για το νεογέννητο αγοράκι που αεροδιακομίσθηκε από την Κύπρο στο Ισραήλ, ύστερα από έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν πως θα υποβληθεί σε τουλάχιστον άλλες δύο επεμβάσεις σε βάθος δύο χρόνων, προκειμένου να θεραπευτεί πλήρως

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του αγοριού που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Λεμεσού

και διακομίστηκε αεροπορικώς την επομένη μέρα στο Ισραήλ, χάρη στην άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, για να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», το βρέφος υποβλήθηκε στην εγχείρηση χθες το πρωί. Η επέμβαση, όπως πληροφορούμαστε, ήταν επιτυχής και κατάσταση της υγείας του βρέφους κρίνεται από τους Ισραηλίτες γιατρούς αρκετά καλή.

Η θεραπεία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί
Η θεραπεία, πάντως, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Βάσει των σημερινών δεδομένων, θα πρέπει να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση σε έξι μήνες, και σε τρίτη επέμβαση σε δύο χρόνια. Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του βρέφος ανακούφισαν την 33χρονη Βουλγάρα μητέρα, που αγωνιούσε όλο αυτό το διάστημα από το Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν μετά τη γέννα. Όλα τα έξοδα της αεροδιακομιδής, αλλά και της θεραπείας του βρέφους, ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα γεγονότα της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται πως η 33χρονη Βουλγάρα ήρθε στην Κύπρο για λόγους εργασίας, πριν από ένα μήνα περίπου, ενόσω διήνυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μαζί της έφερε και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της και όλοι τους διέμεναν σε οικία, μαζί με τη μητέρα της 33χρονης και γιαγιά των παιδιών.

Η 33χρονη είναι ελεύθερη, και ο πατέρας των παιδιών της φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό. Η γυναίκα αυτή εργάστηκε για ένα μήνα περίπου σε μαγαζί στη Λεμεσό και την περασμένη Δευτέρα έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί της. Ωστόσο, οι γιατροί που εξέτασαν το αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού διέγνωσαν πρόβλημα στην καρδία και συνέστησαν τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Αγωνιώντας για το παιδί της και προκρίνοντας την υγεία του έναντι της δικής της, η μητέρα φέρεται να εξήλθε του νοσοκομείου, χωρίς να λάβει εξιτήριο, και να μετέβη με αυτοκίνητο που οδηγούσε φιλικό της πρόσωπο στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Αφού την καθησύχασαν οι επί καθήκοντι ιατροί ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ανάρρωση του αγοριού, η μητέρα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Το παιδάκι εξετάστηκε από παιδοκαρδιολόγο του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο οποίος προέβη σε ιατρική σύσταση, που εγκρίθηκε από Επιτροπή Ειδικών Καρδιολογίας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, για κατεπείγουσα παραπομπή του αγοριού στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση καρδίας.

Η παραπομπή του βρέφους στο Ισραήλ από το Υπουργείο Υγείας ήταν περιπετειώδης, καθώς ο χρόνος δράσης ήταν περιορισμένος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Εντός ολίγων ωρών ανατέθηκε με προσφορές η νοσηλεία του βρέφους σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, ενώ διευθετήθηκε και η αεροδιακομιδή του.

Ωστόσο, υπήρξε μια εμπλοκή στη διαδικασία παραπομπής. Το ιδιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο ανατέθηκε η επέμβαση, δεν αποδεχόταν αρχικά το βρέφος, διότι δεν είχε εντοπιστεί -στο στενό χρονικό περιθώριο που υπήρχε διαθέσιμο- συγγενής πρώτου βαθμού σε θέση να το συνοδεύσει, αφού οι μοναδικοί συγγενείς του, η μητέρα και η γιαγιά, δεν μπορούσαν να μεταβούν στο εξωτερικό.

Η μητέρα, όπως προαναφέρθηκε, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Εν τέλει, το Ισραήλ αποδέχθηκε το βρέφος με γραπτή δήλωση από τη μητέρα ότι εξουσιοδοτεί τους γιατρούς να κάνουν ό,τι αποφασίσουν για τη σωτηρία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα