Έρχεται το πιο κρύο διήμερο

Βουτιά ώς και οκτώ βαθμών θα κάνει το θερμόμετρο αύριο και μεθαύριο, σε όλη την Κύπρο
Χιόνια αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από την Κυριακή περιμένουμε αλλαγή του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας

Βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αύριο θα είναι οι χιονοπτώσεις, που θα είναι πρόσκαιρα πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με παράλληλη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν, όμως η θερμοκρασία αναμένεται να είναι η χαμηλότερη του φετινού

χειμώνα.

Πιο αναλυτικά, αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος µε τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, ενώ στις ορεινές και κάποιες ηµιορεινές περιοχές θα χιονίσει.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά θα υπάρχουν και περίοδοι µε αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ορεινά και τα ηµιορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Παγωνιά παντού
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή αναμένεται µικρή άνοδος. Έτσι στη Λευκωσία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ την νύχτα θα κατρακυλήσει στους μηδέν και θα σημειωθεί παγετός.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 11 βαθμούς, ενώ η ελάχιστη στον ένα με δύο βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά το Σάββατο αναμένεται να έχουμε ολικό παγετό, με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν.

Χιόνια και στην Ελλάδα
Τοπικές χιονοπτώσεις από σήμερα το μεσημέρι και μετά και πάνω από τα 400 μέτρα θα εκδηλώνονται στην Αττική. Το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και πάνω από τα 200 μέτρα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, πιθανώς και στα πεδινά.

Στη Θεσσαλονίκη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για αυξημένη πιθανότητα σήμερα να χιονίσει ακόμη και μέσα στην πόλη κατά διαστήματα. Επίσης σήμερα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Αύριο σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί σήμερα στα βόρεια και αύριο στα κεντρικά και τα βόρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα