Θα βγει από την πρίζα;

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η βαθμολογική ψαλίδα έχει ανοίξει πολύ, όχι μόνο από την κορυφή, αλλά και από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη

Πλέον η Ομόνοια έχει μπει στην πρίζα και θα πρέπει να ζει με αυτό το δεδομένο. Η βαθμολογική ψαλίδα έχει ανοίξει πολύ, όχι μόνο από την κορυφή, αλλά και από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Ομόνοια έχει τα απαραίτητα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα δυνάμεων, για να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση των στόχων της.

Ένα ρητορικό ερώτημα που βρίσκουν συχνά πυκνά μπροστά τους οι «πράσινοι»,

χωρίς ποτέ να καταφέρνουν να απαντήσουν θετικά και πειστικά τα τελευταία χρόνια. Διότι οι απαντήσεις δίνονται μόνο στο γήπεδο, εκεί όπου η Ομόνοια αδυνατεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Όχι μόνο σε προηγούμενες χρονιές, αλλά και φέτος -μέχρι στιγμής- με κυριότερα παιχνίδια αναφοράς (όταν πήρε την πάνω βόλτα) εκείνα με Σαλαμίνα, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ στον Α’ γύρο και τα πρόσφατα με Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Οι δύο όψεις του νομίσματος
Είναι πρωτίστως θέμα ψυχολογίας ή των όποιων αδυναμιών της ομάδας ή γενικότερο θέμα εσωστρέφειας που αρχίζει και τελειώνει στην παρατεταμένη αγωνιστική μιζέρια ως απότοκο των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων; Μάλλον, ένας συνδυασμός των δυο. Με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή δόθηκε η εντύπωση ότι τα πράγματα αλλάζουν. Και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι άλλαξαν πολλά πράγματα με γνώμονα όχι μόνο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά και το μέλλον.

Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια, ήταν το ράβε-ξήλωνε του καλοκαιριού. Και εκείνο που πρέπει να πιστωθεί στους «πράσινους» είναι ότι μπήκαν στην ομάδα νεαροί παίχτες με προοπτική, που μπορούν να αποτελέσουν μέρος του βασικού κορμού τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του Κάρβερ στις προπονήσεις και το πνεύμα νικητή που έδωσε στην ομάδα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος και αφορά το σήμερα που καίει και περισσότερο τον κόσμο. Ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός το περασμένο καλοκαίρι και ακόμη και τώρα δεν έγιναν έγκαιρα κινήσεις ενίσχυσης, κυρίως στην άμυνα. Παράλληλα, ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση του ρόστερ, αλλά και των αγώνων, από την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας.

Για να αλλάξει τη μοίρα της
Μπορεί η Ομόνοια να αλλάξει τη μοίρα της στο φετινό πρωτάθλημα; Αν λάβουμε υπ' όψιν την πολύ πρόσφατη προϊστορία της, μάλλον όχι. Γενικώς, η Ομόνοια δεν παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, δείγματα ομάδας που μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Όμως, τώρα έχει ενώπιόν της άλλη μια ευκαιρία, με μια βατή τριάδα αγώνων (Σαλαμίνα-Άρη-ΑΕΖ) και άλλη μια τριάδα αγώνων-ντέρμπι που θα κτυπήσει ρέστα (ΑΕΚ-ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ).

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί, θα πρέπει πρωτίστως να βελτιώσει την ανασταλτική της λειτουργία και να παίζει με πιο καθαρό μυαλό. Οι συνεχόμενες νίκες θα της ξαναδώσουν δυναμική και προοπτική. Το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Σαλαμίνα είναι κομβικό. Παίζει στην έδρα της και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι σχεδόν καταστροφικό. Ο Κάρβερ έχει στα χέρια του άλλα δύο χαρτιά, τους Μπρέβελντ και Αζίζ, όχι όμως τον τιμωρημένο Κατελάρη.

Πιέζουν για Σέρινταν οι Πολωνοί
Χθες, Πολωνικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συμφωνία Σέρινταν-Γιαγκελόνια και ότι απομένει η συγκατάθεση της Ομόνοιας για να μεταπηδήσει ο ποδοσφαιριστής από τώρα στην Πολωνία. Σύμφωνα με τους Πολωνούς, η πρόταση της Γιαγκελόνια στην Ομόνοια αγγίζει τις 130 χιλιάδες ευρώ. Πάντως, οι «πράσινοι» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Ιρλανδό, παρά μόνο αν δεχθούν εξαιρετικά δελεαστική οικονομικά πρόταση.

Παράλληλα, έχουν ενημερώσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ότι τον υπολογίζουν και τους είναι πολύ δύσκολο να τον παραχωρήσουν. Στο μεταξύ, το θέμα απόκτησης στόπερ μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Νταμπίζα να βρίσκεται σε επαφές με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα