Πρόταση για αναστολή του Νέου Σχεδίου Διορισμών

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Στη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων αναμένεται να καταθέσει πρόταση για αναστολή της εφαρμογής της νομοθεσίας για το Νέο Σχέδιο Διορισμών στην Εκπαίδευση και, ως εκ τούτου, και των επικείμενων εξετάσεων, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, η οργάνωση επισημαίνει ότι η εν λόγω

πρόταση μπορεί να διεκδικηθεί άμεσα και από την ΠΟΕΔ αλλά και από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις εφόσον το επιθυμούν, με παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, τα κόμματα και τη Βουλή.

Η ΑΚΙΔΑ σημειώνει πως «οι σχετικοί κανονισμοί που θα έπρεπε να συνοδεύουν το Νέο Σχέδιο Διορισμών δεν έχουν ψηφιστεί και σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί η ΠΟΕΔ να εκφράσει απόψεις για το θέμα. Συνεπώς, τα θέματα που αφορούν ύλη των εξετάσεων, θεματοθέτες εξετάσεων, διορισμούς με ποσόστωση 50/50 για αντικαταστάτες και συμβασιούχους μετά την εφαρμογή του σχεδίου διορισμών, δεν προνοούνται ξεκάθαρα στη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί».

Η ΑΚΙΔΑ αναμένεται να καταθέσει τις εξής προτάσεις:
· Η ΠΟΕΔ να πιέσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερον στη μονιμοποίηση των 275 περίπου συναδέλφων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση που εκκρεμούν αδικαιολόγητα εδώ και χρόνια και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνδέονται με την εφαρμογή ενός ΝΣΔΕ.

· Η ΠΟΕΔ να προχωρήσει στην επίσημη διεκδίκηση της εφαρμογής του καθεστώτος του αορίστου χρόνου και στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας έτσι τους εκατοντάδες συμβασιούχους συναδέλφους που δεν έχουν σειρά μονιμοποίησης και τους εκατοντάδες αντικαταστάτες συναδέλφους που εργάζονται για τόσον καιρό στην εκπαίδευση με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα.

· Η ΠΟΕΔ να απαιτήσει και να διεκδικήσει τη δημιουργία περισσότερων μόνιμων οργανικών θέσεων στην Ειδική Εκπαίδευση και στην Προδημοτική γιατί αυτό δικαιολογείται απόλυτα με τις πραγματικές ανάγκες.

Τέλος η ΑΚΙΔΑ «επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι με την τυχόν εφαρμογή του ΝΣΔΕ από το 2018 υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνουν εκτός διορισμών αρκετοί συμβασιούχοι συνάδελφοι που εργάζονται σήμερα στη Δημοτική, την Ειδική και την Προδημοτική Εκπαίδευση, καθώς επίσης και δεκάδες συνάδελφοι αντικαταστάτες που εργάζονται για χρόνια θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, πράγμα που δεν πρέπει να αποδεχτεί καμία Συνδικαλιστική Οργάνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα