Όταν ο αμφισβητίας του Σαμαρά και ο «κομισάριος» του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Καμμένο

18:43 7/4/2015 - Πηγή: Antinews

Αντί να δώσουν πειστικές διευκρινίσεις για το πανάκριβο πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των Ρ3, ύψους 500 εκ.ευρώ που παίρνει η αμερικανική Lockheed, άπαντες έσπευσαν να συγκαλύψουν την υπόθεση (βλέπε: Οι «αντιιμπεριαλιστές» των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ). Ο πρώην υπουργός Αμύνης, και

λαλίστατος περί τα εσωκομματικά της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, προφανώς για να καλύψει και ο ίδιος τους χειρισμούς του όσο ήταν επικεφαλής του υπουργείου, ένιψε τας χείρας του για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό«Αθήνα 9,84», ανέφερε: «Πράγματι, ήταν εισήγηση που είχε κάνει το ΓΕΝ και το είχε εισηγηθεί μάλιστα έντονα, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητος, και πράγματι επί των ημερών του προκατόχου μου, του κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου, είχε περάσει προς εξέταση από το ΚΥΣΕΑ. Αυτή ήταν η απόφαση και του ΚΥΣΕΑ. Από εκεί και πέρα δεν είμαι «φωτεινός παντογνώστης» να γνωρίζω τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει από τα οπλικά συστήματα. Υπάρχουν αρμόδιοι να κρίνουν». Κοντολογίς, έριξε και αυτός, όπως και ο Πάνος Καμμένος χτες, το μπαλάκι στο ΓΕΝ, το ΓΕΕΘΑ, και στον Δ.Αβραμόπουλο.

Από την άλλη, ο «κομισάριος» του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Αμύνης, αναπληρωτής υπουργός, Κώστας Ήσυχος και ο υφυπουργός, Νίκος Τόσκας, έσπευσαν να στηρίξουν τον Π.Καμμένο, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι αρραγές (;) το μέτωπο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έτσι, εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου αναφέρουν: «Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων, νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο υπουργείο Άμυνας. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η υπογραφή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον αναπληρωτή υπουργό, Κώστα Ήσυχο, και τον υφυπουργό, Νίκο Τόσκα, ως «διαφωνούντες» με την παραπάνω απόφαση. Δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα κατασκευή, της οποίας στόχος είναι η παροχή «καλών υπηρεσιών» σε έτσι και αλλιώς γνωστά από πριν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ας μην βαυκαλίζονται με το γεγονός ότι αυτά, τα δικά τους «όνειρα θερινής νυκτός» θα γίνουν ευρέως πιστευτά».

Καλά, «συντρόφια», για την ταμπακιέρα, για το εάν έπρεπε να γίνει ο εκσυγχρονισμός αυτών των αεροσκαφών, ποια συμφέροντα ωφελούνται από αυτόν, και εάν έχουν διερευνηθεί άλλες φτηνότερες και καταλληλότερες λύσεις, θα μας πείτε; Διότι, δηλώσεις σαν τις παραπάνω, πράγματι μοιάζουν με «σενάρια φαντασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα