Και 6ος διαιτητής στον ανακριτή

18:14 7/4/2015 - Πηγή: Antinews

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι διαιτητές που διώκονται ως μέλη της συμμορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ειδικός ανακριτής Γ. Ανδρεάδης άσκησε δίωξη στον 6ο ρέφερι της Super League ο οποίος μάλιστα είναι διεθνής , ο δεύτερος αφού από το γραφείο του έχει ήδη περάσει ο Ηλίας Σπάθας.

Οι υπόλοιποι που έχουν μπει στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή είναι οι Δημητρόπουλος, Αμπάρκιολης, Κάμπαξης, Ιωαννίδης, ενώ ο αριθμός των κατηγορουμένων, που ξεκίνησε από 16, έχει φτάσει τους 25!

Για όλα αυτά η ΕΠΟ

αλλά και η ΚΕΔ προτιμά να τηρήσει σιγή ιχθύος ενώ κατά το τελευταίο ΔΣ αποφασίστηκε να προχωρήσει στην καταγγελία του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη σε FIFA και UEFA γιατί -όπως τονίζεται- άσκησε διώξεις βασιζόμενος σε διαιτητικές αποφάσεις και δηλώσεις παραγόντων.

Έρχονται και τα στημένα

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ επανέρχεται η υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια που ξεκίνησε το 2011με ποινικές διώξεις σε 88 κατηγορουμένους, 15 συλλήψεις η οποία τέσσερα χρόνια μετά μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο αντεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε χθες στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τις προτάσεις του για τους κατηγορουμένους που πλέον έπειτα από τις έρευνες που έγιναν από τρεις ανακριτές (Κασίμης, Καλόφωνος, Αυγέρης) έχουν φτάσει τους 188 (!), με δεκάδες παράγοντες, προέδρους ΠΑΕ, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παίκτες στοιχήματος.

Εντός της ημέρας οι δικηγόροι των κατηγορουμένων θα πάρουν στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση του αντεισαγγελέα (απαλλακτική ή μη). Τον τελευταίο λόγο έχει το τριμελές δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποιους θα εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον Ιούνιο του 2011 είχαν γίνει 15 συλλήψεις (Μπέος, Μ. Ψωμιάδης, Τσακογιάννης, Καρακούλιας, Χάλκος, Παντέλης, Ζαβαντίας, Ντότσης, Δημόπουλος, Ζαμάνης, Στ. Ψωμιάδης, Παπακώστας, Νικολόπουλος, Παπαδόπουλος, Γεωρτσιάκος). Οι τέσσερις πρώτοι είχαν προφυλακιστεί για ένα διάστημα.

Η πρώτη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε το φθινόπωρο του 2013 με 11 κατηγορουμένους. Είχαν καταδικαστεί οι Μ. Ψωμιάδης, Κ. Ριαβόγλου, Θ. Μητρόπουλος, Π. Αμανατίδης, Δ. Κωτούλας, ενώ είχαν αθωωθεί οι Στ. Ψωμιάδης, Γ. Παπακώστας, Γ. Χριστοβασίλης, Β. Αγγελής, Δ. Δημητρίου, Γ. Χαβενετίδης. Έξι παιχνίδια της Football League κρίθηκε ότι είχαν χειραγωγηθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα